Gospodična Nihče

Gospodična Nihče - Tomek Tryzna | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomek Tryzna
DIMENZIJA
6,12 MB
IME DATOTEKE
Gospodična Nihče.pdf
ISBN
6806789128100

OPIS

Roman, ki je naslovniško odprt – v prvi vrsti je namenjen najstnikom, s slogom in kompleksno in večplastno pripovedjo pa bo pritegnil tudi odrasle – , se dogaja na Poljskem konec osemdesetih let 20. stoletja, v zadnjih letih komunističnega režima. Petnajstletna Mariša Kavčak se s starši, sestricama in bratcema preseli v Valbžih. Le tri mesece pred koncem šolskega leta se mora vključiti v nov razred, med nove sovrstnike in v iskanju pristnega prijateljstva se najprej zbliža s Katko, nato z Evico. Želi si pripadati in biti sprejeta, tudi za ceno popolne spremembe in vse večjega oddaljevanja od lastne družine, bralec pa se vse bolj sprašuje, ali je ta pot prava …

... Hočem reči, nihče ni nikoli rekel - joj, kako seksi je pravzaprav razredni boj.

O kulturi mladih in za mlade v oddaji KULTUROMAT, ki je na sporedu vsako soboto ob 10.10. Pridružite se ... Pot se nato za krajši čas bolj vzpne in nas preko mostu pelje čez manjši potoček.

POVEZANE KNJIGE