Esterina zapuščina

Esterina zapuščina - Sándor Márai | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sándor Márai
DIMENZIJA
9,33 MB
IME DATOTEKE
Esterina zapuščina.pdf
ISBN
7888044182094

OPIS

Roman prikazuje odločilni trenutek v Esterinem življenju, ko se nenadoma povežeta sedanjost in preteklost. Po dvajsetih letih se v njeno življenje nepričakovano vrne Lajos, s katerim jo je nekdaj povezovala strastna ljubezen – vse dokler se ni poročil z njeno mlajšo in lepšo sestro Vilmo. Od takrat je Estera živela skromno, a mirno življenje, ki ga zdaj ponovno razburka Lajosev prihod.Poleg vprašanja, zakaj je sploh prišel, Estero muči tudi vprašanje, ali se je v tem času kaj spremenil. Njegov značaj, ki ga spoznavamo ob njenem spominjanju dogodkov iz preteklosti, je namreč zelo poseben. S svojo žarečo osebnostjo je lahko Lajos očaral vse v svoji bližini, vendar ga je vedno slej ko prej premagala njegova nagnjenost k laganju in goljufanju. Ozračje v romanu ostaja do konca napeto, nazadnje pa se pokaže tako, kakšen je Lajos, kot tudi to, kakšna je po svoji naravi Estera.Esterina zapuščina (1939) je pripoved o neminljivi in hkrati neuresničljivi ljubezni, o popolni predaji ženske razvpitemu lažnivcu in grabežljivcu, vedno aktualna zgodba o ljubezni in prevari, v kateri vsak junak odigra vlogo, skladno s svojim značajem.Roman je preveden že v številne jezike, po njem je bil leta 2008 na Madžarskem posnet tudi uspešen film.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je izdal delo Iztoka Ilicha Bili so mentorji, Didakta pa knjigo danskega družinskega terapevta Jesperja Juula Reci ne brez slabe vesti. esterina zapuŠČina - roman madŽarskega pisatelja o ljubezni in odloČanju Roman Esterina zapuščina, ki ga je Sandor Marai izdal leta 1939, se začne, ko se v protagonistkino življenje po 20 letih nepričakovano vrne Lajos, s katerim jo je - vse do poroke z njeno mlajšo sestro - povezovala strastna ljubezen. Esterina zapuščina V Esterino odmaknjeno in mirno življenje kot strela z jasnega trešči Lajosev telegram, v katerem po dvajsetih letih molka najavi svoj obisk. Glavno vprašanje, ki se Esteri poraja, je, kaj želi Lajos tokrat od nje. Recenzija Bukla.

Iskanje gradiva, pregled izposojenega gradiva, podaljšanje roka izposoje, rezervacije gradiva ... Recenzija je dostopna na spodnji povezavi. Objavljeno: 16.

POVEZANE KNJIGE