Vrt v malem

Vrt v malem - John Harrison | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Harrison
DIMENZIJA
6,33 MB
IME DATOTEKE
Vrt v malem.pdf
ISBN
7507703633499

OPIS

Za lastno zelenjavo in sadje ne potrebujemo cele njive. Tudi na zelo majhnem vrtu, balkonu ali okenski polici lahko gojimo svoj paradižnik, papriko, jagode, fižol, zelišča in druge užitne rastline. To dokazujejo dolgoletne praktične izkušnje enega najbolj priljubljenih piscev s tega področja, Johna Harrisona, ki je znan tudi v Sloveniji.Dejstvo, da nimamo lastne kmetije, še ne pomeni, da se moramo odreči zdravi zelenjavi in sadju. Tudi gojenje na manjših prostorih, v lončkih in zabojnikih, ponuja veliko užitka, sadove svojega dela pa imamo tako zmeraj pri roki. Hkrati vemo, kaj jemo, in se ne zastrupljamo z nekajkrat škropljenimi pridelki.Za domačo zelenjavo in sadje torej ne potrebujete velikega vrta …Gojite ju lahko tudi v cvetličnem koritu, v lončku na okenski polici, v posodi ob vhodnih vratih … Potrebujete le nasvete Johna Harrisona, enega največjihbritanskih strokovnjakov za vrtičkarstvo. Zbrani so v tej knjigi, ki vam bo pomagala:- odkriti, kako preprosto je gojiti lastno zelenjavo, sadje in zelišča,ne glede na to, koliko prostora imate;- spoznati, kateri kotiček je najbolj primeren za posamezne rastline;- izvedeti, kako skrbeti za posajeno, da bo pridelek čim večji;- ugotoviti, kako se ubraniti škodljivcev;- uživati v doma pridelani hrani in pri tem vedeti, da na vašem krožnikuni nobene škodljive kemične snovi.

Leta 2008 je postal tudi spomenik državnega pomena. Omejitve in možnosti vrtnarjenja v malem. Vrt v lončkih ni vedno samo nuja, mnogi se za sajenje rastlin v cvetlične lončke in posode odločajo zavestno.

Kot pove že naslov knjige, si lahko vrt omislite kjerkoli: cvetlična korita in lonci so nadvse praktični, pravi John Harrison, in ob tem naniza še mnogo drugih malih kotičkov, primernih za vrtnarjenje z veliko sloga. Knjiga je pognojena z ogromno praktičnimi nasveti, ki ... Vrt v malem.

POVEZANE KNJIGE