V Sibirijo

V Sibirijo - Per Petterson | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Per Petterson
DIMENZIJA
9,25 MB
IME DATOTEKE
V Sibirijo.pdf
ISBN
6598338414061

OPIS

"Tako kot v Konje krast tudi v romanu V Sibirijo Per Petterson pretanjeno izpisuje odraščanje, navezanost in izgubo. Toda če v Konje krast protagonist preživi s tvornim premagovanjem travme ("sami odločamo, kdaj boli"), je za v tem romanu porajajočo se žensko stvar drugačna. Pred nami je junakinja, ki ne more in tudi ne želi pozabiti izgube, vsi njeni koraki v odraslost so samo nadomeščanje izgubljenega, in vsa odraslost je samo še "preostanek". Pred nami je junakinja, ki ne pristaja na utehe in kompromise - ves čas jo zebe, toda za svojo sanjsko deželo je izbrala Sibirijo, ker je tam horizont še bolj leden in še bolj jasen," smo zapisali v popotnico novemu romanu v znova sijajnem prevodu Marije Zlatnar Moe.

Nenetov, ki so v Sibirijo prišli iz centralne Azije. Ljudstvo se je v ostrih razmerah za preživetje zanašalo na svoje črede severnih jelenov.

Foto: AP Ogenj se v oddaljenih gozdnatih pokrajinah Sibirije širi že več dni, dim in smog pa sta že dosegla mesta, tudi tretje največje Novosibirsk, v katerem je zrak močno onesnažen. Oblasti so zato izredne razmere razglasile v več pokrajinah, piše Deutsche Welle. Po štirih letih študija in dela v Rusiji sem se začel zavedati, da razen Moskve in Peterburga nisem spoznal drugih mest v osrednjem delu države.

POVEZANE KNJIGE