Ujetnik nebes

Ujetnik nebes - Carlos Ruiz Zafón | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Carlos Ruiz Zafón
DIMENZIJA
10,66 MB
IME DATOTEKE
Ujetnik nebes.pdf
ISBN
8144714335564

OPIS

Tretji roman iz cikla Pokopališče pozabljenih knjig, ki se je začel s Senco vetra in predzgodbo Igra angela.Barcelona, pred božičem leta 1957. V slabo obiskani knjigarni Sempere in sinovi se oglasi neznanec in kupi najdragocenejšo knjigo, redki izvod Grofa Monte Crista. Presenečenemu Danielu Semperu naroči, naj knjigo izroči sodelavcu in prijatelju, s posvetilom »Za Fermína Romera de Torresa, ki se je vrnil od mrtvih in ima ključ od prihodnosti«. Tako se začne nova mojstrovina rojenega pripovedovalca, ki preplete različna zgodovinska obdobja in usode. Fermínova zamolčana zgodba nas prestavi v najbolj mračna leta Francovega režima in v strah odeto Barcelono. Daniel pa se giblje v svetu petdesetih let 20. stoletja, ko v Barcelono začne prodirati svetloba in upanje na boljše časa. A oba zasleduje preteklost, ki jo morata razčistiti …

Barcelona, pred božičem leta 1957. V slabo obiskani knjigarni Sempere in sinovi se oglasi neznanec in kupi najdragocenejšo knjigo, redki izvod Grofa M... II Ujetnik Nebes Kupim knjigo Ujetnik nebes od Carlos Ruiz Zafona. Brez strahu, Ujetnik nebes bo prav gotovo doživel svoje nadaljevanje, kot sta ga tudi Senca vetra in Igra angela.

Njen glavni junak je Daniel Sempera, bralec pa v delih spremlja skrivnosti njegove družine, prek njih pa tudi skrivnosti Barcelone v prelomnih obdobjih 20. stoletja, so zapisali pri Mladinski knjigi, kjer izdali slovenski prevod ... Pred kratkim sem prebrala knjigo Carlosa Ruiza Zafona »Ujetnik nebes«.

POVEZANE KNJIGE