Sanjski otoki

Sanjski otoki - Antony Mason | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Antony Mason
DIMENZIJA
8,98 MB
IME DATOTEKE
Sanjski otoki.pdf
ISBN
8924447494616

OPIS

Ta vodnik s prečudovitimi fotografijami je kot nalašč, da se sproščeno prepustite uživanju čudes najlepših otokov sveta. Znani popotni pisec Antony Mason vas vodi po 50 izbranih veličastnih krajih sredi morja: od idiličnih rajskih plaž na Sejšelih in Tahitiju do skoraj še neraziskane divjine na otokih Ellesmere in Surtsey, med divje živali na Madagaskarju in v prelestne gore na Hokaidu na Japonskem.Predstava o sanjskem otoku spremlja človeštvo že od prazgodovine. O sanjskih otokih najrazličnejših oblik in velikosti pripovedujejo že stari grški epi in vikinške sage. V tej knjigi so kot biseri nanizane predstavitve tropskih atolov z belimi peščenimi plažami, samotnih skalnatih gmot sredi širnega oceana, bujnih deževnih gozdov in ljubkih otoških mest. Vsak kraj je predstavljen z bogatim opisom in morda še zgovornejšimi fotografijami, ki kar vabijo na sprehod po romantičnih obrežjih Caprija in Santorinija, na pohod po skalovjih na otoku Skye, na odpravo v divjino Bornea in na raziskovanje starodavne in skrivnostne kulture na Velikonočnem otoku.Očarljive fotografije, podrobne predstavitve, osupljive zgodovinske pripovedi in navdihujoči nasveti za popotnike ustvarijo tako popolno sliko o teh krajih, da lahko dobesedno začutimo prizore, vonjave in zvoke teh čudovitih in edinstvenih krajev, tako tistih eksotičnih na drugih koncih sveta kot tudi onih, ki so nam v dobi množičnih potovanj razmeroma blizu.

A se žal na licu mesta pogosto izkaže, da je tisto, kar je v katalogu videti sanjsko, tako okupirano s turisti, da se sploh ne da videti v vsej svoji lepoti. Galapaški otoki FOTO: travelblog.org. Nikaragva velja za eno najcenejših in tudi najmanj razvitih obmorskih držav v Srednji Ameriki.

Absolutni favorit sodelujočih v anketi je letos postal azijski otok Java, ki je od stotih možnih točk zbral kar 95,28. Na otoku najdete največji budistični hram na svetu, prav tako se turisti na vso moč navdušujejo nad tamkajšnjim nacionalnim parkom Bromo Tengger Semeru. Večina ljudi počitnice povezuje s plažo, morjem in soncem.

POVEZANE KNJIGE