Pot v propad

Pot v propad - Axel Kaiser | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Axel Kaiser
DIMENZIJA
7,52 MB
IME DATOTEKE
Pot v propad.pdf
ISBN
1049064280833

OPIS

V zadnjem času je bilo objavljenih več del, v katerih avtorji razčlenjujejo sedanjo finančno in gospodarsko krizo oziroma si prizadevajo najti rešitev zanjo. Avtorji so večidel enotnega mnenja o vzrokih krize, nekoliko manj pa so uglašeni glede tega, kaj je treba storiti. Paul Krugman se v svoji knjigi, naslovljeni Ustavimo to krizo, zavzema za večjo potrošnjo, odkup zasebnih dolgov, višjo inflacijo in za množično refinanciranje. Avtor pričujoče knjige Axel Kaiser že v uvodu navaja Benjamina Franklina, ki je izjavil, da je »pot do bogastva odvisna samo od dveh besed, podjetnosti in varčnosti«. Po katerih kanalih zmot in spoznanj teče reka resnice, ki naj bi pripeljala do večje gospodarske rasti, dolgoročne stabilnosti in večje solidarnosti, naj presodi bralec sam, tudi s pomočjo argumentov, o katerih piše Axel Kaiser, predvsem pa na podlagi lastnih spoznanj in pogledov. Avtor se namreč ob kritičnih komentarjih zaveda, da »obstaja na tisoče tehničnih podrobnosti«, ki so vse značilne za zdajšnjo finančno krizo. Pred seboj imamo torej knjigo, ki bi jo morali brati, o njej razmišljati in argumentirano razpravljati v najrazličnejših okoljih.

V učbeniku na strani 9 preberi portret Francozinje Ivane Orleanske. Med spodaj navedenimi trditvami podčrtaj tisto, ki odgovori na vprašanje, zakaj je bila Ivana Orleanska pomembna v francoski zgodovini.

Aleksander Rant, urednik in voditelj. (Foto: Nova24TV) Vsaka zgodovinska sprememba, ki se je zgodila v zahodnem svetu, je prej ali slej prinesla nekaj pozitivnega.

POVEZANE KNJIGE