Popularna godba

Popularna godba - Jože Vogrinc | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Jože Vogrinc
Popularna godba.pdf

(2001). Popularna godba skoz lokalne glasbene prakse na primeru Koroške.

Njen repertoar ves čas spremljajo koračnice, vojaški marši in tudi popularna glasba, ki je svoje mesto v godbi našla predvsem v zadnjem desetletju. Kulturno društvo Godba na pihala Slovenske Konjice že od leta 1928 združuje generacije godbenic in godbenikov ter ohranja tradicijo godbeništva za prihodnje rodove. S ponosom ohranjamo spomin na tiste, ki so po naši poti hodili v preteklosti in z vso odgovornostjo tlakujemo pot novim generacijam. Godba Zgornje Savinjske doline s svojo dolgoletno tradicijo sega v vrh slovenskih godb. Kulturno društvo Laška pihalna godba v sebi združuje simbiozo številnih generacij, ki se letno predstavijo na več kot 60 nastopih.