Zdaj

Zdaj - Morris Gleitzman | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Morris Gleitzman
DIMENZIJA
9,6 MB
IME DATOTEKE
Zdaj.pdf
ISBN
7990964011489

OPIS

Nekoč, Potem in Zdaj so knjige Morrisa Gleitzmana, ki se bodo nemalo kateremu bralcu za vedno vtisnile v spomin. V prvih dveh delih se je desetletni judovski deček Feliks boril za preživetje v svoji domovini, od nacistov okupirani Poljski – leto 1941 je zaznamovala huda vojna, ki je pogumnega dečka in njegovo prijateljico Zeldo potegnila v holokavst. Tretji del, ki nosi naslov Zdaj, pa bo bralcu predstavil popolnoma drugega tako Feliksa kot Zeldo. Felix ima angleško ime, star je 80 let in živi v Avstraliji. Starec s skrhano dušo in težkimi spomini na mladost čez poletne počitnice pazi vnukinjo Zeldo. Čeprav se zdi, da med počitnicami ne more iti prav nič narobe, pa je Gleitzman znova poskrbel, da bo bralcu zastala sapa. Trud, da bi avstralska Zelda postala čim bolj podobna tisti pravi, Feliksovi, zamegli grozljiv gozdi požar, ki življenje mnogih postavi na nitko ali jim ga celo vzame. Doživljanje pekla, ko bežijo pred ognjenimi zublji, pa po drugi strani vodi k temu, da Felix pove Zeldi svojo življenjsko zgodbo, deklica pa se neha truditi, da bi bila podobna tragični junakinji, ki je svoje življenje izgubila v holokavstu.Avtor pravi, da je vsak del napisal tako, da ga je mogoče brati v katerem koli vrstnem redu. "Kdor najprej bere Zdaj, izve nekaj o tem, kaj se dogaja v Nekoč in Potem, a ne preveč," piše Morris Gleitzman v upanju, da bo z zgodbami vzbudil zanimanje za zgodovinska dogajanja, ki so zaznamovala življenja premnogih (holohavst, katastrofalni gozdni požari v Victorii itd.).

maj 2011) pa vse do danes redno izvaja promocije knjižnih del in avtorjev in si prizadeva za uveljavitev knjigarne kot kulturnega središča v občini Šiška in njeni širši okolici. Do zdaj so v Kanadi z 1,2 milijona odmerki cepiva cepili manj kot tri odstotke od skupaj 37,6 milijona prebivalcev, s tem pa ne zaostajajo samo za Veliko Britanijo in ZDA, pač pa tudi za številnimi evropskimi državami. Za primerjavo: v ZDA so do zdaj cepili okoli deset odstotkov prebivalstva, v Veliki Britaniji pa približno 20 odstotkov. Facebook in avstralske oblasti za zdaj našli skupni jezik.

Njeno vsebino je namreč potrebno doživeti in na tej poti nam avtor pomaga s kratkimi in zgovornimi besedili, ki so kot nekakšna besedna meditacija ... Apokalipsa zdaj (tudi Apokalipsa danes, angleško Apocalypse Now) je ameriški epski vojni film o vietnamski vojni iz leta 1979, ki ga je režiral, produciral in skupaj z Johnom Miliusom zanj napisal scenarij Francis Ford Coppola.V glavnih vlogah nastopajo Marlon Brando, Robert Duvall, Martin Sheen, Frederic Forrest, Albert Hall, Sam Bottoms, Laurence Fishburne, Harrison Ford in Dennis Hopper. Razmerje med »zdaj« in »sedaj« | Zame je ustreznejša beseda zdaj namesto sedaj. Glede besed poskus in poizkus pa imam težavo.

POVEZANE KNJIGE