Vseeno, nekaj se spreminja

Vseeno, nekaj se spreminja Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
5,26 MB
IME DATOTEKE
Vseeno, nekaj se spreminja.pdf
ISBN
3307044752632

OPIS

Ljubomir Djurković se je rodil v Cetinju leta 1952. Je eden najvidnejših črnogorskih pesnikov in dramatikov zadnjih trideste let. Napisal je pet dram (Peto dejanje, Pisec družinske zgodovine, Petronij ali Metuzalem uživata večno poletje, Tobelija, Odpad ali preoblačenej), ki so bile uprizorjene na radiu, televiziji in po različnih evropskih gledališčih, tudi v Sloveniji. Bil je umetniški vodja kraljevega gledališča v Cetinju. V devetdesetih je živel na Nizozemskem, kjer se je preživljal s prevajanjem.Objavil je pesniške zbirke Polifemov jok (1982), Opravki in dnevi (1988) ter izbor, Vseeno, nekaj se spreminja (2008). Za njegovo književno delo je značilno reinterpretiranje grške in rimske mitologije, predvsem pa je dragoceno avtorjevo ukvarjanje z endemičnimi črnogorskimi mitološkimi razsežnostmi (npr. Tobelija).Pričujoči izbor je sledil knjigi Vseeno, nekaj se spreminja.

V pravu sem popoln laik, ampak vseeno sem z odprtimi usti in zmajajoč z glavo prebral, da je sodba v primeru Patria, indična(!!!!) sodba. Indici pa kažejo, da je sestavo zdajšnjega Ustavnega sodišča treba razdret in sestavit novo "moštvo". Čeprav smo kar nekaj delavnic in seminarjev morali odpovedati in prestaviti, smo se odločili, da prijav na vse te programe vseeno ne ustavimo.

po sprostitvi ukrepov, ki nam trenutno onemogočajo zbiranje. Telekom Slovenije je napovedal, da bo 1.1.2021 podražil celo vrsto mobilnih naročniških paketov oz. storitev.

POVEZANE KNJIGE