Vseeno, nekaj se spreminja

Vseeno, nekaj se spreminja Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,56 MB
IME DATOTEKE
Vseeno, nekaj se spreminja.pdf
ISBN
6941487010235

OPIS

Ljubomir Djurković se je rodil v Cetinju leta 1952. Je eden najvidnejših črnogorskih pesnikov in dramatikov zadnjih trideste let. Napisal je pet dram (Peto dejanje, Pisec družinske zgodovine, Petronij ali Metuzalem uživata večno poletje, Tobelija, Odpad ali preoblačenej), ki so bile uprizorjene na radiu, televiziji in po različnih evropskih gledališčih, tudi v Sloveniji. Bil je umetniški vodja kraljevega gledališča v Cetinju. V devetdesetih je živel na Nizozemskem, kjer se je preživljal s prevajanjem.Objavil je pesniške zbirke Polifemov jok (1982), Opravki in dnevi (1988) ter izbor, Vseeno, nekaj se spreminja (2008). Za njegovo književno delo je značilno reinterpretiranje grške in rimske mitologije, predvsem pa je dragoceno avtorjevo ukvarjanje z endemičnimi črnogorskimi mitološkimi razsežnostmi (npr. Tobelija).Pričujoči izbor je sledil knjigi Vseeno, nekaj se spreminja.

17,00 € Ta knjiga pri nas ni v prodaji! Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

In sodobna umetnost ta koncept zelo pogosto problematizira. Ampak dejstvo vseeno je, da mi še vedno delujemo v okvirih nekih držav, ki izhajajo iz tega koncepta moderne nacionalne države, kakorkoli se to spreminja. Na voljo je nekaj različnih načinov, kako se spreminja svetloba v teh pasovih, ki vsebujeta sveteče diode s polnim pokrivanjem barvnega spektra.

POVEZANE KNJIGE