Tesla, portret med maskami

Tesla, portret med maskami - Vladimir Pištalo | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Pištalo
DIMENZIJA
4,68 MB
IME DATOTEKE
Tesla, portret med maskami.pdf
ISBN
1685367226569

OPIS

Romana Tesla, portret med maskami, ki velja za »najprepričljivejšo biografijo edinega gromovnika med ljudmi«, ni mogoče umestiti med biografske romane. To je nenavadna pripoved o zelo nenavadnem človeku, umetniška upodobitev, ki skozi tri poglavja, Mladost, Amerika in Novo stoletje, odstira in osvetljuje notranji svet genija.Literarni lik Nikole je postavljen med številne druge literarne like tako, da ga spoznavamo skozi njegove misli, občutja, strahove in zablode, uspehe in neuspehe, vzpone in padce, predvsem pa skozi samoto, osamljenost, to njegovo najvztrajnejšo sopotnico. Dogodki iz resničnosti so samo izhodišče za številne ekskurze v iracionalno in nadrealno. To je roman o Teslovem medvibriranju v svetu in nad svetom, kjer je resničnost z različnimi pripovednimi postopki interpretirana tako, da se želi bralec na koncu znova vrniti na začetek.

Si ne morem pomagat: Tesla ni IZUMIL električnega toka in rentgenskih žarkov, pač pa jih je odkril. To je tako, kot bi rekli, da je Darwin izumil evolucijo ali pa Watson in Crick strukturo DNA. In knjigo, ki je tik pred izidom: Tesla, portret med maskami Vladimirja Pištala, ki je zanjo prejel Ninovo nagrado.

beseda Đurđa Strsoglavec. Nikolaus Harnoncourt ǀ Toni so vzvišene besede.

POVEZANE KNJIGE