Polovica rumenega sonca

Polovica rumenega sonca - Chimamanda Ngozi Adichie | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Chimamanda Ngozi Adichie
DIMENZIJA
4,37 MB
IME DATOTEKE
Polovica rumenega sonca.pdf
ISBN
4011382172362

OPIS

Roman je postavljen v Nigerijo v šestdesetih letih dvajsetega stoletja, v čas državljanske vojne in genocida v Biafri (naslov se nanaša na biafrsko zastavo). Avtorica virtuozno prepleta življenjske zgodbe petih pretanjeno dodelanih likov. Na begu pred nigerijskimi četami in v strahu pred smrtjo se njihova načela in ideali znajdejo na težki preizkušnji. Takrat vsak od njih pokaže svoj pravi obraz. Polovica rumenega sonca ni vojni roman. Je mnogoplastna mojstrovina o moralni odgovornosti, koncu kolonialne dobe, etnični pripadnosti, rasnih in razrednih vprašanjih ter o ljubezni, skozi prizmo katere se lahko vse spremeni.

Je mnogoplastna mojstrovina o moralni odgovornosti, koncu kolonialne dobe, etnični pripadnosti, rasnih in razrednih vprašanjih ter o ljubezni, skozi prizmo katere se lahko vse spremeni. Nigerijska pisateljica Adichie, Chimamanda Ngozi se je rodila leta 1977 kot peti otrok od šestih. Oba starša sta Igboja, kar je dalo velik pomen pričujoči knjigi Polovica rumenega sonca.

V njej opisuje nigerijsko drµavljansko vojno, ko so Igboji razglasili svojo samostojnost, polovica rumenega sonca pa je označevala njihovo zastavo.To je njen drugi roman (prvenec je roman Škrlatni ... Chimamande Ngozi Adichie: Polovica rumenega sonca Za NAJ knjigo Hiše svetov meseca aprila 2015 smo izbrali Polovico rumenega sonca, nigerijske pisateljice Chimamande Ngozi Adichie. Pisateljica se je rodila leta 1977, kot peti od šestih otrok, v družino Igobojev. Roman Polovica rumenega sonca razgalja nigerijsko državljansko vojno ob koncu kolonialnega obdobje.

POVEZANE KNJIGE