Njegova svetost

Njegova svetost - Gianluigi Nuzzi | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gianluigi Nuzzi
DIMENZIJA
9,20 MB
IME DATOTEKE
Njegova svetost.pdf
ISBN
5808674385994

OPIS

›Zaupni dokumenti Benedikta XVI.‹ in še mnogih drugih visokih funkcionarjev Svetega sedeža so zajeti v ta vroči dosje aktualne, tako notranje- kot tudi zunanjepolitične dejavnosti Države mesta Vatikana.Milijonom katoliških vernikov po vsem svetu ›krvavi srce‹ ob vse očitnejšem spoznavanju, da je ›cesar gol‹: da se sredi večnega mesta, za mogočnimi zidovi te žepne državice njeni državljani vse dni ne predajajo le kontemplaciji in razpravam o poslednjih rečeh, temveč so aktivni udeleženci poslovno-finančnih tokov in političnega kadrovanja, svoje mreže pa pri tem razpenjajo po vsem planetu.Zato ni niti nenavadno niti presenetljivo, da so te, nekoliko prikrivane dejavnosti postale predmet zanimanja (zlasti) novinarjev: zlasti italijanskih, kajti italijansko državo delovanje vatikanskih politikov tudi najmočneje (pri)zadevajo.Knjiga Njegova svetost je komentiran katalog zaupnih dokumentov, ki so po zamotanih kanalih pricurljali v javnost; osupnili so jo in ji razgalili ›neznosno lahkost‹ sprejemanja raznovrstnih odločitev, ki posegajo v življenja klerikov pa tudi povsem posvetnih pripadnikov različnih družbenih okolij. Izid te knjige je v Italiji letos spomladi pomenil izbruh afere, ki so jo medijski krogi zaradi njene podobnosti in daljnosežnosti s še eno tako afero izpred let poimenovali Vatileaks.Nekatere od teh depeš so zdaj pred nami, prevedene in komentirane. Knjiga pa se dotakne še mnogih drugih dogodkov – nekaterih znanih iz večernih poročil, drugih bolj obrobnih, nekaterih tudi strogo lokalnih, torej italijanskih – in njihove razplete spleta v razburljivo pripoved o našem današnjem času.

Goran Vesić i patrijarf Porfirije, Foto: BeoInfo Vesić je izvestio patrijarha o projektima na kojima zajedno rade Srpska parvoslavna crkva i Grad Beograd, a pre svega o rekonstrukciji platoa ispred Hrama Svetog Save, kao i ... Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas svetu liturgiju u centralnom dijelu Hrama Svetog Save na Vračaru. Srbija 21.02.2021 | 17:19.

poglavar SPC, ustoličen je danas na molitvenoj svečanosti u Sabornoj crkvi u Beogradu Njemu su tom prilikom predata tri važna poglavarska znamenja: panagija, žezlo i bela panakamilavka, a svaki od njih ima značajnu simboliku . BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas svetu liturgiju u centralnom dijelu Hrama Svetog Save na Vračaru. Na prvoj liturgiji koju je služio patrijarh Porfirije poručio je okupljenim vjernicima da se raduje što je danas zajedno sa njima i zamolio ih da ga ponekad ... Njegova Svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije oglasio se danas povodom vesti da se od juče nalazi u preventivnoj samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom.

POVEZANE KNJIGE