Lezbična sekcija LL

Lezbična sekcija LL - Tatjana Greif, Nataša Velikonja | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tatjana Greif, Nataša Velikonja
DIMENZIJA
9,90 MB
IME DATOTEKE
Lezbična sekcija LL.pdf
ISBN
7688760654630

OPIS

Lezbična sekcija LL: Kronologija 1987-2012 s predzgodovino, avtoric Tatjane Greif in Nataše Velikonja(Škuc-Vizibilija, Ljubljana 2012)»Namen dela je trasirati spomin za prihodnost:lezbične politike in lezbijke so v tem prostoru, kljub vsem poskusom njihovega zastiranja in izključevanja, vendarle bile prisotne v preteklosti in prisotne smo dandanes. Lezbična sekcija LL je zgolj ena od mnogih aktivnih platform lezbičnega delovanja. Lezbijke smo vpete v javno sfero, v izgradnjo lezbičnega prostora in s tem tudi konstrukcijo širšega družbenega in političnega dogajanja. Nismo šibak, zastrt, neviden, zaseben, obremenjen, senčni del družbe, marveč smo aktivne in neodvisne ustvarjalke političnega, znanstvenega, družabnega, intelektualnega, umetnostnega, javnega dogajanja.Tiste iz prihodnosti bodo zaradi tega imele močno podlago. Kajti četudi je vse več poskusov, da se javna prisotnost lezbijk v zadnjih desetletjih, pravzaprav v celotnem 20.stoletju, razkrije, zabeleži in popiše, pa ni nikakršnega zagotovila, da se bo ohranjala tako aktivno in vitalno tudi v prihodnosti. Ta naloga je zaveza za prihodnje generacije.«

25 let lezbične ... Nataša Sukič od takrat deluje kot lezbično-feministična aktivistka v Lezbični sekciji ŠKUC LL. Leta 1993 je sodelovala pri zasedbi Metelkove, v bivši stavbi Lovci so s soaktivistkami kasneje ustanovile prvi lezbični klub v tem prostoru, Monokel. Govor Nataše Sukič, predstavnice Sekcije ŠKUC-LL.

Zmaga Šmitka, Ali Žerdin o knjigah in njegovem življenju ... Leta 1987 sta skupaj z Natašo Sukič osnovali lezbično skupino LL, prvo v Jugoslaviji in Vzhodni Evropi. [navedi vir] To je danes Lezbična sekcija LL pri Društvu Škuc.

POVEZANE KNJIGE