Kako deluje literatura

Kako deluje literatura - John Sutherland | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

John Sutherland
Kako deluje literatura.pdf

Kako deluje literatura: 50 ključnih pojmov je zadnja knjiga Johna Sutherlanda (izvirnik je izšel leta 2011); iz duhovitega naslova, ki postavlja literaturo na isto raven z drugimi človekovimi artefakti, zlasti tehničnimi, je že razviden slog njegovega pisanja, ki brez pretencioznosti, pa vendarle poglobljeno razlaga temeljne pojme literarne vede: od splošnih izrazov prek literarnih pojavov in zvrsti do retoričnih sredstev in metodoloških usmeritev. Ta interdisciplinarno napisana, bralcu izrazito prijazna knjiga, opremljena med drugim tudi s časovnimi trakovi, zgoščenimi sporočili in »udarnimi« citati, prekoračuje meje same literarne vede in sega na področje kulturnih študij; pri tem posveča posebno pozornost novejšim dognanjem in aktualnim vprašanjem sodobne literarne vede, od naratologije do postkolonialnih študij, vprašanj žanrskosti, literarnega kanona, intertekstualnosti itd. Hecna knjiga o resnih temah – kljub lahkotnosti bistra, pronicljiva, poučna in izjemno izzivalna.

Informacije o avtorju | Literatura X je "wiki", kar pomeni, da veliko naših člankov piše več avtorjev. Za utvarjanje tega članka o protovoljni avtorji čaoma odelovali pri urejanju in izboljš.

Dimenzije: 225 x 295 x 10 mm. Leto izdaje: 27.07.2015.