Gospoda gre čez progo

Gospoda gre čez progo - Vlado Sruk | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vlado Sruk
DIMENZIJA
3,48 MB
IME DATOTEKE
Gospoda gre čez progo.pdf
ISBN
9397710902467

OPIS

Sociolog, filozof in politolog Vlado Sruk, znan po svoji kritičnih odzivih na vsakokratne aktualne družbenopolitične dogodke, v svoji knjigi ponuja svojevrstno zmes spominskih zapisov, ideološko-političnih razlag, prikazov problematičnih konfliktnih situacij, etičnih in umetnostnih premislekov, anekdot, predstavitev nekaterih osebnosti in ilustrativnih zgodbic. Njegovi zapisi so neprecenljiv prispevek k podoživljanju »družbenozgodovinskega meteža« na naših tleh od začetka druge svetovne vojne dalje.Predvsem gre avtorju ob pisanju spominov za premislek socializma in komunizma, kot sta se razvila v Jugoslaviji in svetu. V enem samem stoletju si je komunizem pridobil na svojo stran pol človeštva, pri tem je to veliko idejo seveda tudi zlorabil, prevaral je hrepenenje neštetih množic, zagrešil celo vrsto zločinov in prejel tudi zasluženo kazen. Zlorabe pa ne razvrednotijo naporov vseh tistih, ki so se v zvestobi ideji neustrašno spopadali tudi s svojimi lastnimi komunističnimi institucijami – kot pisec te knjige, ki striktno ločuje med totalitarnim komunizmom na eni strani in demokratičnim, antiavtoritarnim socializmom ter avtentični marksizmom na drugi strani, ki po avtorjevem mnenju še nista rekla zadnje besede.Kot zapiše Ervin Fritz v spremnem zapisu, lahko ta »zajeten zvezek spominov uvrstimo med našo najtehtnejšo memoarsko literaturo«.

17. uri v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor (Gospejna ulica 10).

Watěs; bestaat uit het regentschap K., dat tot het Sultansgebied behoort en het regentschap Adikartå, het regentschap van den van den Sultan onafhankelijken prins Pakoe Alam, die ter hoofdpl. Djokjakarta woont. Gospoda gre čez progo (eknjiga) ISBN 13 9789617026146.

POVEZANE KNJIGE