Zlate Grimmove pravljice

Zlate Grimmove pravljice - Jacob Grimm, Wilhelm Grimm | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jacob Grimm, Wilhelm Grimm
DIMENZIJA
5,96 MB
IME DATOTEKE
Zlate Grimmove pravljice.pdf
ISBN
1476154056811

OPIS

Malo pred božičem leta 1812 sta učenjaška brata Jacob in Wilhelm Grimm kronala nekajletno zbirateljsko podjetje z izdajo prve knjige Otroških in hišnih pravljic, ki so sčasoma prerastle v eno temeljnih besedil zahodne civilizacije ter najbolj znano in prevajano pravljično zbirko vseh časov. Bogata in raznolika zbirka ljudskih zgodb je neskončen rudnik sporočil in pomenov, ki nagovarjajo in navdihujejo tako otroke kot odrasle. Ob 200. obletnici prvega izida bo izšel bogato ilustriran izbor tako imenovane »male izdaje«, ki vsebuje poleg nekaj desetih najbolj znanih Grimmovih pravljic, kot so Rdeča kapica, Sneguljčica ali Trnuljčica, še nekatere manj znane, nič manj očarljive zgodbe. Knjiga bo opremljena tudi s spremno besedo.

Jacob Grimm, Wilhelm Grimm ( 35). ISBN/EAN:P_9789610120766.

Knjižničarji so pravljice brali iz knjige: Jacob in Wilhelm Grimm: Zlate Grimmove pravljice Ilustrirala: Jelka Godec Schmidt Prevedla: Polonca Kovač Zbirka: Veliki pravljičarji Spremna besida: Andrej Ilc www.blizjiknjigi.si DREVO pravljic: pravljice in pesmi s podobami Marlenke Stupica 1. 2010, 2013 'RIMM, Jacob in Wilhelm: Najlepše pravljice 1.

POVEZANE KNJIGE