Zgodbe, ki to niso

Zgodbe, ki to niso - Robert Musil | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Musil
DIMENZIJA
10,59 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe, ki to niso.pdf
ISBN
2829188809270

OPIS

Dela Roberta Musila slovenskim bralcem še niso dostopna v celoti, na knjižnem trgu pa so prisotna le v manjši meri. Pričujoča zbirka poskuša zapolniti to vrzel in v novem prevodu podaja predvsem krajša besedila velikega avstrijskega romanopisca. Večji del zgodb iz te knjige je bil izbran iz časopisov in revij, v katerih je Musil objavljal med letoma 1902 in 1933. Naslov knjige – Zgodbe, ki to niso – izhaja iz zbirke, ki jo je Musil sam objavil leta 1935 v Zürichu pod naslovom Zapuščina za časa življenja, oznaka pa se nanaša predvsem na pripovedni postopek: Musil tu veliko pripoved razdrobi v jezikovno dovršene miniature, posamične observacije, ki vzbujajo vtis fotografskih študij. Pred nami so mojstrsko izpisane pripovedi o zločinih in strasteh, pa tudi o povsem vsakdanjih prigodah, tudi iz sveta živali, ki se nemalokrat vedejo bolj človeško od ljudi. Knjigo zaokrožujejo pripovedni fragmenti in aforizmi iz pisateljeve zapuščine.

"Predstavitve žensk niso vse zgodovinske ali biografske, ampak gre za bolj svobodno interpretacijo, s poudarkom na tistem delu njihovega življenja, ki je povezan s Celjem," je pojasnila Urška Repar. Zgodbe in podobe imajo to nesramno navado, da se mi zatikajo v glavi in nočejo stran, ostajajo z mano, se izživljajo nad mano, me silijo, da jih prebavim in ugotovim, kaj bi znale pomeniti. Zgodbe in podobe živih ali pokojnih, ki pravijo, da še niso bile povedane do konca.

2020 7:20. Družine smo skrbno izbrali, da pomoč prejmejo res tisti, ki jo potrebujejo! Zgodbe, ki jih najdete v trilogiji 'Ogenj, rit in kače niso za igrače', pa so zgodbe ljudi, mimo katerih hodimo, a si ne vzamemo časa, da bi jim prisluhnili.

POVEZANE KNJIGE