Zgodbe, ki to niso

Zgodbe, ki to niso - Robert Musil | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Musil
DIMENZIJA
8,27 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe, ki to niso.pdf
ISBN
6012720310077

OPIS

Dela Roberta Musila slovenskim bralcem še niso dostopna v celoti, na knjižnem trgu pa so prisotna le v manjši meri. Pričujoča zbirka poskuša zapolniti to vrzel in v novem prevodu podaja predvsem krajša besedila velikega avstrijskega romanopisca. Večji del zgodb iz te knjige je bil izbran iz časopisov in revij, v katerih je Musil objavljal med letoma 1902 in 1933. Naslov knjige – Zgodbe, ki to niso – izhaja iz zbirke, ki jo je Musil sam objavil leta 1935 v Zürichu pod naslovom Zapuščina za časa življenja, oznaka pa se nanaša predvsem na pripovedni postopek: Musil tu veliko pripoved razdrobi v jezikovno dovršene miniature, posamične observacije, ki vzbujajo vtis fotografskih študij. Pred nami so mojstrsko izpisane pripovedi o zločinih in strasteh, pa tudi o povsem vsakdanjih prigodah, tudi iz sveta živali, ki se nemalokrat vedejo bolj človeško od ljudi. Knjigo zaokrožujejo pripovedni fragmenti in aforizmi iz pisateljeve zapuščine.

S prijateljem sva zelo hitro... Na natečaj Zgodbe navdiha so prispele številne uspešne podjetniške zgodbe. Predstavljamo 7 zgodb, ki ob zmagovalnih izstopajo z rešitvami za ožje in širše okolje.

2019 8:08. Družine smo skrbno izbrali, da pomoč prejmejo res tisti, ki jo potrebujejo! Zgodbe, ki jih pišemo skupaj - Haris Ćoralić "Moje ime je Haris Ćoralić in sem se že 2 leti in pol, skoraj 3, soočal s težavo, in sicer z bolečinami v...

POVEZANE KNJIGE