Taksi

Taksi - Halid Al Hamisi | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Halid Al Hamisi
DIMENZIJA
3,41 MB
IME DATOTEKE
Taksi.pdf
ISBN
7048511028071

OPIS

Ko se s Halidom Al Hamisijem že oseminpetdesetič usedemo v kairski taksi in prisluškujemo njegovim žalostnim, smešnim, šokantnim pogovorom, je jasno, da je v »zgodbah s ceste« več resnice kakor v novinarskih poročilih. Taksisti so najboljši »merilci resničnega utripa nemogočih egiptovskih ulic« in Hamisijevo pričevanje se je usedlo v srca egiptovskega naroda. Zato je Taksi, hibrid med dokumentarno literaturo in fikcijo, ena najbolj priljubljenih knjig v Egiptu. »Kajti kultura tega naroda pride na dan v njegovih preprostih ljudeh. In egiptovsko ljudstvo je lahko veličasten učitelj vsakomur, ki se hoče učiti.«Halid Al Hamisi (1962) je televizijski producent, režiser in pisatelj. V zgodbah taksistov, v katerih je skrita titanska moč po preživetju, je v večinskem družbenem sloju ujel duha sedanje dobe. Zgodovine pač ne pišejo vedno samo zmagovalci.

29.12.2017. V sobotnih ponovitvah oddaje Taksi, kviz z Jožetom, sodelujejo znani Slovenci.

Pokličite 041 662-606 (Uroš) ali 040-298-555 (Omero) in si rezervirajte termin prevoza. O nas V našem podjetju poskrbimo za Vašo varnost, […] V oddaji Taksi, kviz z Jožetom, nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj.

POVEZANE KNJIGE