Spomini nekega norca in izbrana mladostna dela

Spomini nekega norca in izbrana mladostna dela - Gustave Flaubert | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gustave Flaubert
DIMENZIJA
4,30 MB
IME DATOTEKE
Spomini nekega norca in izbrana mladostna dela.pdf
ISBN
4619967006231

OPIS

Gustava Flauberta so nekoč vprašali, kaj počne v življenju. Odvrnil je: »Pišem.« Toda absolutnost pisanja je pravzaprav ustoličil že veliko prej, preden se je podpisal pod Gospo Bovary ter z njo zaslovel in obenem povzročil škandal.Njegove mladostne povesti (napisal jih je med petnajstim in osemnajstim letom) nas po sledovih romantične estetike odvedejo v Firence, Španijo, Južno Ameriko, na Orient, v odročne vasice, v hladne, prepišne, temačne sobane, knjižnice in cerkve. Prevevajo jih morbidno ozračje, parajoča bolečina in strahoten cinizem, po drugi strani pa ljubezen, milina in sladostrastje.Šele ob Spominih nekega norca, Flaubertovem ključnem mladostnem tekstu, pa resnično uvidimo, da razumska ostrina in estetska rahločutnost še zdaleč nista izključujoči. Tvorita namreč uigran mehanizem, ki zvesto služi literarni lepoti in nas vseskozi opominja, da je v primeru Gustava Flauberta »mladostno delo« lahko edinole kronološka oznaka.

17,00 € Primerjaj Primerjaj. Dodaj v košarico Gospa Bovary.

Slovenskemu bralcu ponujajo vpogled v globino kitajske duše, dvigujejo zastor in nas vabijo v zaodrje, kjer smo priča vsej surovosti, trpljenju ... Spomini nekega norca in izbrana mladostna dela: Flaubert, Gustave: 82-32 - Kratka proza: 440: 262550784: Kako ustvariti genija in druge kratke zgodbice o skoraj vsem: Dolenc, Sašo: M 0 - Splošno (mladina) 441: 262572544: Knjiga o Radi : dnevnik 2009-2011: Pahor, Boris: 82-94 - Dnevniki. Spomini: 442: 262572800: Večnost in spreminjanje ... MIZKŠ 2012.

POVEZANE KNJIGE