Spomini nekega norca in izbrana mladostna dela

Spomini nekega norca in izbrana mladostna dela - Gustave Flaubert | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gustave Flaubert
DIMENZIJA
7,16 MB
IME DATOTEKE
Spomini nekega norca in izbrana mladostna dela.pdf
ISBN
6396068055580

OPIS

Gustava Flauberta so nekoč vprašali, kaj počne v življenju. Odvrnil je: »Pišem.« Toda absolutnost pisanja je pravzaprav ustoličil že veliko prej, preden se je podpisal pod Gospo Bovary ter z njo zaslovel in obenem povzročil škandal.Njegove mladostne povesti (napisal jih je med petnajstim in osemnajstim letom) nas po sledovih romantične estetike odvedejo v Firence, Španijo, Južno Ameriko, na Orient, v odročne vasice, v hladne, prepišne, temačne sobane, knjižnice in cerkve. Prevevajo jih morbidno ozračje, parajoča bolečina in strahoten cinizem, po drugi strani pa ljubezen, milina in sladostrastje.Šele ob Spominih nekega norca, Flaubertovem ključnem mladostnem tekstu, pa resnično uvidimo, da razumska ostrina in estetska rahločutnost še zdaleč nista izključujoči. Tvorita namreč uigran mehanizem, ki zvesto služi literarni lepoti in nas vseskozi opominja, da je v primeru Gustava Flauberta »mladostno delo« lahko edinole kronološka oznaka.

Vladimir Pištalo: Tesla, portret med maskami (prevod Đurđa Strsoglavec) 7. Juan de Recacoechea, American Visa (prevod Ferdinand Miklavc) 8.

Paperback, 208 pages Author(s): Gustave Flaubert. ISBN13: 9789612416720 Edition language: Slovenian Average rating: 0.0 (0 ratings) more details ... OMV se dela norca iz nas ...

POVEZANE KNJIGE