Obračun

Obračun - John Grisham | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

John Grisham
Obračun.pdf

Kriminalka z umorom, sodna drama, družinska saga – Obračun je Grishamov najmočnejši, najbolj presenetljiv in najbolj napet triler doslej. Oktober 1946, Clanton v MisisipijuPete Banning je najljubši sin misisipijskega mesteca Clanton – odlikovan junak iz druge svetovne vojne, glava ugledne družine, uspešen kmet, dober oče, priljubljen sosed ter goreč vernik metodistične cerkve. Potem pa nekega hladnega oktobrskega jutra zgodaj vstane, se odpelje v mesto in zagreši šokanten zločin. Vse, kar o njem pove – šerifu, svojim odvetnikom, sodniku, poroti in svoji družini – je: »Nimam česa povedati.« Ne boji se smrti in svojo skrivnost je pripravljen odnesti s seboj v grob. John Grisham nas v svojem novem romanu popelje na neverjetno potovanje od povojnega ameriškega juga do filipinske džungle med drugo svetovno vojno, od norišnice, polne skrivnosti, do sodne dvorane v Clantonu, kjer si Petov zagovornik brezupno prizadeva, da bi ga rešil. Obračun je vrhunski roman, ki žlahtno tradicijo južnjaških gotskih pripovedi spaja z Grishamovo značilno pravniško napetostjo – ta nas v primežu drži prav na vsaki strani.

Pri avansiranih dejavnostih ZZZS, na osnovi nakazanih avansov in poročil izvajalcev, izračuna podatke, ki so podlaga izvajalcu za izstavitev obdobnega obračuna . Najnižja osnova za obračun prispevkov delojemalcev je, v skladu s četrtim odstavkom 144. č lena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju - ZPIZ-2, znesek 60 % zadnje znane povprečne letne plače zaposlenih v Republiki Sloveniji, preračunane na mesec (v nadaljevanju: povprečna plača). Davčni obračun za normirance 2020: če ga ne oddate vam lahko grozi globa! Davčni obračun za normirance 2020 morate oddati v predpisanem roku ali v predpisani obliki, sicer vam lahko grozi globa.

zavod, društvo, ustanova, verska skupnost, politična stranka, zbornica, reprezentativni sindikat, ipd.), tudi če v celoti ugotavlja dohodke iz naslova opravljanja nepridobitne dejavnosti. Obračun DDV mora davčni zavezanec predložiti davčnemu organu do zadnjega delovnega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja, vendar so v zakonu določene izjeme, in sicer: • davčni zavezanec, ki opravlja transakcije znotraj Unije, in je dolžan predložiti rekapitulacijsko poročilo, mora predložiti obračun DDV do 20. dne ... Obračun trošarine za alkohol in alkoholne pijače razen piva.