Moj oče, psihiater Kanoni

Moj oče, psihiater Kanoni - Črt Kanoni | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Črt Kanoni
DIMENZIJA
5,60 MB
IME DATOTEKE
Moj oče, psihiater Kanoni.pdf
ISBN
9561171590771

OPIS

Knjiga pripoveduje o življenju in delu pionirja slovenske psihiatrije, dr. Janezu Kanoniju, hkrati pa tudi o zgodovini slovenske psihiatrije in psihiatričnih zavodov na Studencu, Poljanskem nasipu, Razorih in Begunjah. Ob študiju medicine in potem psihiatrije je bil tudi glasbenik, mislec, navdušen smučar in alpinist. Bil je zelo komunikativen, rad je imel ljudi in življenje, umetnost, dolge pogovore s prijatelji iz kulturniških krogov in s sodelavci psihiatri Alfredom Šerkom, Bogomirjem Magajno, Leonom Kaminom ... Pred nami se izriše medvojno in povojno politično ozračje in Ljubljana v tistem času. Spoznamo pa ga tudi zelo osebno, njegovo družino, filozofska razmišljanja, in še marsikaj, kar je sin našel v njegovem dnevniku.

Leopold Rijavec, Ljubljanske bolnišnice: Prispevek k njihovi zgodovini (Ljubljana: Uprava klinične bolnišnice, 1960), 49. Pri tem je zanimivo, da je bilo slovensko bolnišnično osebje na Studencu večinoma včlanjeno v OF, kar je pomenilo, da so ... Črt Kanoni je avtor monografije Od blaznice do klinike - 140 let slovenske psihiatrije, ki je izšla pri založbi Maks Viktor ob podpori Mestne občine Ljubljana in ministrstva za zdravje.

Ko je bilo v osemdesetih letih v Makedoniji državno prvenstvo novinarjev, sem se spomnil, da je moj ... MOJ DNEVNIK z važnimi dogodki od leta 1938 do leta 1946 - Anton Cuffolo 10,00 € Dodaj v košarico; Akcija MOJ DOM IMA DVOJE VRAT - Han Suyin 15,00 € 13,00 € Dodaj v košarico; MOJ OBRAČUN - France Koblar 7,00 € Dodaj v košarico; MOJ OBRAZ - Josip Vidmar 15,00 € Dodaj v košarico; MOJ OČE, PSIHIATER KANONI - Črt Kanoni KANONI, Črt: Moj oče, psihiater Kanoni / Črt Kanoni ; [spremna beseda Slavko Ziherl ; dokumenti in fotografije osebni arhiv Črta Kanonija]. - Ljubljana : Mladinska knjiga, 2012.

POVEZANE KNJIGE