Kristalinske čipke

Kristalinske čipke - Helena Cestnik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Helena Cestnik
DIMENZIJA
12,56 MB
IME DATOTEKE
Kristalinske čipke.pdf
ISBN
8959623904337

OPIS

Kristalinske čipke so zgodba o dveh v življenju razočaranih, a hkrati zelo močnih in suverenih ženskah, ki se po naključju srečata. Obe junakinji lebdita med življenjem in smrtjo, ena zaradi starosti, druga zaradi bolezni, obema življenje ni prizaneslo. Mlajša s hudo boleznijo pred domom za ostarele sreča prebivalko doma, katera ji pripoveduje svojo življenjsko zgodbo, obenem zgodbo o življenju v nekdanji Jugoslaviji. T sproži val odvisnosti po nadaljnjih pogovorih. Presunljiva zgodba – kakor da bi jo pisalo življenje samo.Heleni Cestnik s posebno jezikovno domišljijo uspe globok pogled v dušo krhke in ranljive, hkrati pa izjemno močne človeške duše.

Sestavljena je iz osnovnega vzorca urejenih atomov ali molekul - osnovne celice, ki se periodično ponavlja v trodimenzionalni kristalni mreži in ima simetrijske lastnosti.. Osnovne celice so razporejene v vozliščih kristalne mreže. Alenka Šet, nekdanja profesorica slovenščine, mama, do nedavnega tudi žena, se kot Helena Cestnik podpisuje pod knjige za bralce odprtega srca: Klepet s seboj, Pletiljina pesem, Kristalinske čipke, Črna in Deseteronočje.

Življenje jo je namreč obložilo s krutostjo, saj ji je na pot najprej postavilo parkinsonovo bolezen, kasneje pa še raka, a bolezen jo je obenem pahnila v ustvarjalnost. Za zdaj je poleg že omenjenega dela moč brati še štiri njene knjige, in sicer pripovedno delo z lirsko ... Mojstrsko izdelavo ročno izdelanega prestižnega kristalnega stekla v Rogaški Slatini gojimo že od leta 1665.

POVEZANE KNJIGE