Goli kruh

Goli kruh - Mohamed Šukri | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mohamed Šukri
DIMENZIJA
6,58 MB
IME DATOTEKE
Goli kruh.pdf
ISBN
2812036262832

OPIS

Maroški pisatelj Mohamed Šukri (1935-2003) je doma in v svetu zaslovel s svojim knjižnim prvencem, avtobiografskim romanom Goli kruh, ki je s svojimi drznimi, neizprosnimi opisi krute stvarnosti povsod dvigoval precej prahu.Roman je izšel v Maroku v cenzuriranem arabskem izvirniku leta 1982, devet let zatem, ko je bil preveden že v angleščino, španščino in francoščino, in je bil kmalu po izidu prepovedan in umaknjen iz prodaje. Toda kljub temu je postal najbolj brana maroška knjiga, veliko priljubljenost pa je doživel tudi v prevodih. Šele leta 2000 je bil Goli kruh v Maroku objavljen v svoji necenzurirani obliki.

Izbereš lahko tudi komplet, ki vsebuje gole, kartone, žogo, tlačilko in celo nogometno piščalko. Goli kruh drzno in neizprosno opisuje kruto stvarnost avtorjeve mladosti v Maroku v štiridesetih letih prejšnjega stoletja. Ko se je njegova družina pred lakoto zatekla na sever Maroka, je kot mladoletni, takrat komaj 11-letni, pobegnil od doma, pred... Goli kruh, avtobiografski roman maroškega pisatelja Mohameda Šukrija, je v Maroku dvignil precej prahu.

Danes jim pravimo tudi goli njoki, saj gre za podoben recept, ki pa ne vsebuje krompirja. Ovseni kruh - ovsenjak - je črn, težak in suh, zanj so pravili, da je kruh revežev. Ker ovsena moka ne vsebuje lepka, ji za peko današnjih posebnih vrst kruha dodajamo pšenično moko.

POVEZANE KNJIGE