Biblija ima vendarle prav

Biblija ima vendarle prav - Werner Keller | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Werner Keller
DIMENZIJA
7,13 MB
IME DATOTEKE
Biblija ima vendarle prav.pdf
ISBN
9739549287432

OPIS

Nemški publicist Werner Keller je že leta 1950 naletel na poročila francoskih arheologov o izkopavanjih na območju Sredozemlja, Bližnjega vzhoda ter severne Afrike. Z najdbami – klinopisnimi tablicami – so pripovedi v Bibliji nenadoma dobile zgodovinsko ozadje, prizorišča svetopisemskih zgodb pa je bilo mogoče umestiti v kraje, kot jih poznamo danes. Keller je začel sistematično zbirati raziskave o primerjavah rokopisov, nadaljnja poročila o izkopavanjih in izročila drugih religij. Nastala je osupljiva, razburljiva in privlačna knjiga, ki je do danes prevedena v šestindvajset jezikov in že več kot štirideset let velja za standardno poljudnoznanstveno delo o svetopisemskem raziskovanju.Vsako poglavje v knjigi se začne s citatom iz Biblije, s katerim nas avtor uvede v temo poglavja. Biblija se nam razkriva kot kronološki zapis časa, ki je najbolj vplival na človeško zgodovino.Sveto pismo je prvič predstavljeno kot obsežno spremljanje tistega delčka svetovne zgodovine, ki je oblikoval svet, kot ga poznamo danes. Biblijski čudeži tako preko znanosti dobijo tuzemsko razlago:- kako je Mojzes razdelil morje- kaj se je v resnici zgodilo s Sodomo in Gomoro- kje in kako se je zgodil vesoljni potop- resnica o Noetovi barki- podrobnosti Jezusovega življenja – od betlehemske zvezde in treh modrecev do skrivnostnega torinskega mrtvaškega prta.Doslej je pridobila že več kot 22 milijonov bralcev. S to posodobljeno izdajo imamo pred seboj skrbno pregledano in z najnovejšimi ugotovitvami zgodovinarjev, arheologov in naravoslovcev dopolnjeno Kellerjevo delo. V knjigi je več kot 400 izredno nazornih fotografij, preglednih grafik, risb in zemljevidov. Že od prve izdaje leta 1955, je vsaka nova izdaja dopolnjena z novimi dejstvi in novim slikovnim gradivom, ki bralcu približa najobsežnejši zapis začetka zgodovine modernega časa.

Avtor: Werner Keller Prevod: Nataša Peternel Sveto pismo je prvič predstavljeno kot obsežno spremljanje tistega delčka svetovne zgodovine, ki je oblikoval svet, kot ga poznamo danes. Franci Planinc je v pekarno vstopil pri enajstih, ker ni imel kam drugam. Pozneje je doštudiral defektologijo, učil peči prestopnike in nazadnje spisal knjigo, ki ima že več kot deset let zvesto občinstvo in pravzaprav kultni status: Kruh in pecivo po domače. Študija številka 4: Biblija in njen kanon.

Nemški publicist Werner Keller je že leta 1950 naletel na poročila francoskih arheologov o izkopavanjih na območju Sredozemlja, Bližnjega vzhoda ter severne Afrike. Z najdbami - klinopisnimi tablicami - so pripovedi v Bibliji nenadoma dobile zgodovinsko ozadje, prizorišča svetopisemskih zgodb pa je bilo ... Werner Keller - Biblija ima vendarle prav Nemški publicist Werner Keller je že leta 1950 naletel na poročila francoskih arheologov o izkopavanjih na območju Sredozemlja, Bližnjega vzhoda ter severne Afrike.

POVEZANE KNJIGE