Upor

Upor - Suzanne Collins | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Suzanne Collins
Upor.pdf

Katniss Everdeen, dekle, ki se igra z ognjem, preživi Četrtstoletje zatrtja, vendar je Kapitol njen dom v dvanajstem okrožju iz maščevalnosti uničil. Sedaj z mamo in sestro živi v trinajstem okrožju – legendarnem podzemnem okrožju, ki kljub lažni propagandi živi, še več – namerava se boriti proti kapitolski diktatorski oblasti. Katniss se, kljub začetnim dvomom in izmučenosti zaradi psihičnega in fizičnega trpljenja v areni, strinja, da bo postala Oponašoja – simbol upora proti kapitolskim zatiralcem. Naloga pa ni lahka, saj se mora dekle spoprijeti ne le z vojaki osovraženega predsednika Snowa, ampak tudi z lastnimi moralnimi dilemami. Ali v času vojne obstajajo tudi čustva ljubezni in sočutja? Kje je meja med lastnim dobrim in žrtvovanjem za druge? Ali vojna res lahko opraviči tudi najbolj krute postopke proti ljudem? Pisateljica Suzanne Collins popisuje dogajanje v neki oddaljeni prihodnosti, ki pa neverjetno spominja na sedanjost…Knjiga, ki je tretji del trilogije Igre lakote, je dobila celo vrsto nagrad, med njimi:Publishers Weekly Bestselling seriesNew York Times Notable Children’s Book of 2010Publishers Weekly’s Best Books of 2010: Children’s FictionA Kirkus Best Book of 2010A New York Times Book Review Editor’s Choice2011 Children’s Choice Book Award2010 Nebula Award

Primarna naloga upora v elektronskih vezjih je omejitev toka. Virtualna proslava ob dnevu upora proti okupatorju. 💪💪27.

💪💪27. april 2020Organizator proslave:Združenja borcev za vrednote NOB ZasavjeMladinsko gledališče... upor — úpor m DEFINICIJA sport otpor noge kad se na nju prenosi težina tijela ETIMOLOGIJA u Hrvatski jezični portal.