Tišinasto

Tišinasto - Zdenko Huzjan | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Huzjan
DIMENZIJA
5,22 MB
IME DATOTEKE
Tišinasto.pdf
ISBN
9024097903170

OPIS

Zdenko Huzjan zajema iz najglobjih notranjih spoznanj, ki jih poraja njegov celovit spopad s svetom in življenjem, ki kliče onkraj. A ti klici so kljunasti, grozeči, lahko ti tudi izkljuvajo oči, medtem ko toneš vase, in plačuješ ceno z lastnim mesom in krvjo. Temu subjektivnemu pričevanju gre torej krvavo zares. Edino, kar potrjuje to eksistencialno nujo izpovedanosti, pa se potrjuje samo Tišinasto.In tu smo na mejah nepojasnljivega in neizgovorljivega, kjer lahko spregovorijo le bele podobe in mir tišine. A obličje, ki se izraža "tišinasto", je odsotno, je okrušeno in razdrobljeno, je (raz)"mučenost" telesa, ki pa je, paradoksalno, znova izražena duhovnost.

Zdenko Huzjan zajema iz najglobjih notranjih spoznanj, ki jih poraja njegov celovit spopad s svetom in življenjem, ki kliče onkraj. Huzjan Zdenko, Komelj Miklavž: Mušji ples, 2019. Tišinasto, 2012.

- (Zbirka Apokalipsa ; 55) 821.163.6-1 VRo 82-1 HUZJAN, Zdenko... V Galeriji Kresija odpirajo razstavo akademskega slikarja Zdenka Huzjana. Umetnika bosta predstavila Judita Krivec Dragan in Evgen Car, ki nam bo recitiral umetnikove pesmi iz zbirke Tišinasto. ...eno samo estetsko, tišinasto vizualno potovanje v globino pogleda, brez hitrosti in zvoka.

POVEZANE KNJIGE