Temelji naše državnosti

Temelji naše državnosti - France Bučar | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
France Bučar
DIMENZIJA
10,57 MB
IME DATOTEKE
Temelji naše državnosti.pdf
ISBN
3721494636261

OPIS

Tranzicijska zgodba o avtoritarni državi v demokratični preobleki.Izjemna refleksija polpretekle slovenske zgodovine, poti Slovencev do lastne državnosti, pa tudi krča, v katerem se je znašla naša družba zaradi nenehnega vračanja v preteklost in težav pri oblikovanju ustreznih odgovorov na vprašanja, povezana z našo sedanjostjo in prihodnostjo.Knjiga Temelji naše državnosti prihaja v slovenski skrajno razgreti kulturni in politični prostor ravno v pravem trenutku, saj se je naša država po dvajsetih letih samostojnega obstoja znašla v globoki strukturni, gospodarski, finančni in politični krizi, v kateri se zdi, da je treba v temeljih ponovno premisliti o tem, kaj s svojo državo sploh želimo doseči in kako.France Bučar začne svojo zgodbo v času prve in druge svetovne vojne, predstavi Slovenijo v mednarodnem okolju ter njeno pot v lastno državnost po razpadu Jugoslavije. Jedro knjige tvori analiza vseh odklonov (npr. pojav tajkunov), do katerih je prišlo v dvajsetih letih obstoja samostojne Slovenije, se dotakne bremena gospodarske in politične dediščine, odmika od temeljnih moralnih in etičnih vrednot, nove politične delitve, vloge paradržave, moralne integritete nosilcev odločanja, lika poslanca kot svobodne osebnosti in temeljnega protislovja naše družbe – avtoritarne države v demokratični preobleki.

Francetom Bučarjem, prvim predsednikom demokratično izvoljene slovenske skupščine in očetom slovenske ustave, predstavila njegovo novo knjigo, Temelj naše državnosti.. Jedro knjige tvori analiza vseh odklonov do katerih je prišlo v dvajsetih letih obstoja samostojne Slovenije. Knjiga Temelji naše državnosti prihaja v slovenski skrajno razgreti kulturni in politični prostor ravno v pravem trenutku, saj se je naša država po dvajsetih letih samostojnega obstoja znašla v globoki strukturni, gospodarski, finančni in politični krizi, v kateri se zdi, da je treba v temeljih ponovno premisliti o tem, kaj s svojo ... "Temelji naše državnosti su antifašizam ASNOM-a, kao što su temelji našeg identiteta makedonski narod i makedonski jezik.

Prelistaj me. Dodaj v košarico Čas odločitev.

POVEZANE KNJIGE