Roke v dežju

Roke v dežju - Miklavž Komelj | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miklavž Komelj
DIMENZIJA
10,4 MB
IME DATOTEKE
Roke v dežju.pdf
ISBN
6050754147077

OPIS

Miklavž Komelj je predvsem v zadnjem času eden izmed najbolj prepoznavnih pesniških glasov na Slovenskem. Njegova poezija nenehno stopa po meji še izrekljivega, s čimer si utira pot v povsem nove prostore poezije in mišljenja sploh. Komeljeve jezikovne figure so povsem unikatne in v svoji premišljeni dialektiki zapisano sproti tudi že zabrisujejo. Čeprav njegova poezija zahteva nekoliko večji bralski napor, je Miklavž Komelj eden izmed najbolj angažiranih sodobnih pesnikov, ki vsakomur odkrito kliče k sprejemanju odgovornosti. Zavzema se za človeško svobodo in je kritičen do vseh oblik totalitaristične represije.Obsežna knjiga Roke v dežju se v značilno ekspanzivni in eklektični maniri podaja v različna refleksivna sondiranja človeške eksistence in možnosti za prebitje navideznega zidu med dvema človekoma, pri čemer se pogosto pogovarja tudi z mnogimi drugimi glasovi svetovne poezije.

Nemogoče je odgovoriti na dilemo, ali je posedujoči jezik ali njegov uporabnik. Vsekakor pa je posedovanje jezika več kot ... Miklavž Komelj je predvsem v zadnjem času eden izmed najbolj prepoznavnih pesniških glasov na Slovenskem.

Pa da ne bo kdo rekel, da sem seksist. Enako bi lahko vprašal vse za npr.

POVEZANE KNJIGE