Pripoved v igranem filmu

Pripoved v igranem filmu - David Bordwell | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
David Bordwell
DIMENZIJA
12,12 MB
IME DATOTEKE
Pripoved v igranem filmu.pdf
ISBN
5446899966209

OPIS

Večina filmov pripoveduje zgodbe, vendar to počnejo na različne načine in pri tem uporabljajo različna sredstva. Pripoved v igranem filmu obravnava vprašanje naracije v filmski umetnosti z dveh vidikov, teoretskega in zgodovinskega. Potem ko pokaže posebnosti različnih teorij, Bordwell ponudi svoj pristop, ki preučuje tudi psihologijo filmske percepcije, način dojemanja filmske pripovedi ter gradnjo filmskega časa in prostora v funkciji pripovedi. Teoretsko in zgodovinskopa je še posebej relevantna Bordwellova izčrpna in natančno razdelana tipologija filmskih pripovedi v okviru dveh velikih kategorij - "klasične" in "moderne" naracije, kjer avtor kot primere uporabi znane filme od Hitchcockovega Dvoriščnega okna do Bressonovega Žeparja. Pripoved v igranem filmu je eno temeljnih del sodobne filmske literature, ki je napisano v nezapletenem, toda pretehtanem jeziku, spodbudno in koristno pa je tako za preučevanje in razmišljanje o filmu kot tudi za njegovo ustvarjanje.

1.2 Struktura dela Diplomsko delo zajema teoretični in empirični del. V teoretičnem delu je na kratko Biografska drama po resničnih dogodkih, pripoved o izjemnem dekletu in ženski, ki jo je usoda spodrezala na vrhuncu glasbene poti.

Združuje besedno, likovno, glasbeno, plesno in gledališko umetnost.Film se je razvijal in se razvija še danes tako na umetnostnem področju kot tudi na tehnološkem (boljše kamere, filmski trak, tonske naprave,…). Codelli: Filmska pripoved o življenju in delu veleposestnika, plemiča, politika in izumitelja. ...

POVEZANE KNJIGE