Od Stare Rusije do Ruskega imperija

Od Stare Rusije do Ruskega imperija - Lev Nikolajevič Gumiljov | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lev Nikolajevič Gumiljov
DIMENZIJA
7,8 MB
IME DATOTEKE
Od Stare Rusije do Ruskega imperija.pdf
ISBN
6204168472266

OPIS

Zadnje delo, ki ga je Lev Gumiljov (1912-1992), ruski geograf, etnograf, zgodovinar in utemeljitelj pasionarne teorije etnogeneze, pripravil za tisk, je rezultat globoke in vsestranske analize etnične zgodovine Rusije. Kot vsa njegova ostala dela, tudi to vsebuje kolosalen obseg snovi, njena analiza pa je avtorju omogočila daljnosežne znanstvene zaključke iz zgodovinske etnogeografije, za katera smo mislili, da so že zdavnaj razčiščena.Eseji dogodkov od prvega do osemnajstega stoletja so napisani intrigantno, v "fascinantenem" stilu, to pa zato, ker je, po besedah Leva Nikolajeviča Gumiljova, svojo nalogo kot avtor videlv tem, da "bralci razumejo vsebino knjige in je ne odložijo, dokler je ne preberejo do zadnje strani."

veku dolazi do raspada Kijevske Rusije zbog nesuglasica među vlastelom. Volga opet dobija na značaju kao trgovački put, a i Moskva dobija na značaju. Ali Rusija jeste imperija, zar ne? Martin Aust: Ne, Rusija nije imperija.

Deju i danas "boli" Ivica Osim, Mijat prečku naziva traumom, a starije generacije bez ustezanja govore o nikada isplaćenim premijama... Od Urugvaja do Rusije. , 2018., Srbija, 0 min.

POVEZANE KNJIGE