Misleča roka

Misleča roka - Juhami Pallasmaa | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Juhami Pallasmaa
DIMENZIJA
9,85 MB
IME DATOTEKE
Misleča roka.pdf
ISBN
1164696927495

OPIS

Tancig, Simona. "Oči kože in misleča roka - utelešena kognicija v nevroznanosti in edukaciji." Oči kože in misleča roka - utelešena kognicija v nevroznanosti in edukaciji [Elektronski vir] Tancig, Simona.

Znanstvene izjave tako lahko usmerjajo izkušnjo, estetska dimenzija pa to izkušnjo ustvari (s tem, da nas kliče h komunikaciji s pomeni ... Finski arhitekt in izjemni mislec Juhani Pallasmaa v knjigi Misleča roka (izid izvirnika 2009) zelo dobro pokaže pomen povezanosti telesa in možganov (utelešena kognicija) ter poudarja povezovanje uma in roke ter pomen ročnega risanja pri ustvarjalnem delu. Kot pravi Juhani Pallasmaa v knjigi Misleča roka, s katero se običajno srečaš že v prvem letniku študija, arhitekt na nek način razmišlja s svojo roko. Vse črte, barve, včasih celo kracanje po skicirnem papirju ti pomagajo, da iz svojih idej izluščiš le najboljše. Pri nas poznamo Pallasmo predvsem po dveh knjigah, ki sta bili prevedeni v slovenski jezik, Oči kože (Studia humanitatis, 2007) in Misleča roka (Studia humanitatis, 2012).

POVEZANE KNJIGE