Mikado

Mikado - Primož Čučnik | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Primož Čučnik
DIMENZIJA
12,93 MB
IME DATOTEKE
Mikado.pdf
ISBN
7536075057581

OPIS

Čučnikova sedma samostojna pesniška zbirka se od bližnjih predhodnic razlikuje po čistosti zastavka, neelegičnem tonu, direktni vključitvi »večnih« pesniških vrednot in razmerij čustvo/um, fizika/metafizika, končno/neskončno ali prosti/vezani verz, ritem/poliritem, rima /aliteracija … Ta čistost in vse drugo pa je le skozi nasprotja ... trka in se odbija, pada in se pobira v »vesoljnem drsališču«, ki se širi (zvok/tišina) z »ušesom v središču«.Igra se misli in čuti, dogaja se pred našim nosom, pred našimi očmi, še posebej dobro pa se sliši; ali kot je o razmerjih čutil ob knjigi zapisal poljski pesnik in glasbeni kritik Adam Wiedemann: Oko gleda in joče. Uho posluša in nosi uhane. Nos voha in diha, nekatere ženske jočejo z nosom. Tri Graje (Dejno, Enio in Pefredo) so imele vse skupaj samo eno oko in en zob. Daj mi no ta zob, je Enio rekla Pefredo, rada bi pojedla kos prepečenca, Dejno pa je na to bruhnila v vreščeč smeh, saj je s svojim očesom odlično videla, kako Enio skrivaj sega po vrečki svojih priljubljenih bonbonov, od katerih se je zob na žalost strašno kvaril. Ta zgodbica ima smisel samo pod pogojem, da je imela vsaka od njih vsaj eno zdravo uho.

Gilbert, their ninth of fourteen operatic collaborations.It opened on 14 March 1885, in London, where it ran at the Savoy Theatre for 672 performances, the second-longest run for any work of musical theatre and one of the longest runs of any theatre piece up to that time. Mikado Sushi & Robata aims to provide the freshest and best sushi and sashimi. Our genuine Robata grills, imported from Japan, allow for very high temperatures while keeping meats, seafood and vegetables juicy and tender.

Mikado —over 25 years of experience and dedication, innovation and design. We are proud to present and offer our LOGO Helicopter kits, VBar ... Mikado - Japanese restaurant specializing in sushi and sashimi located in Montreal Mikado je stara japonska igra, ki se igra z 41.

POVEZANE KNJIGE