Mala Anglija

Mala Anglija - Ioána Karistiáni | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ioána Karistiáni
DIMENZIJA
10,31 MB
IME DATOTEKE
Mala Anglija.pdf
ISBN
5145193485719

OPIS

Je otok in je morje. Na prvem kraljujejo ženske, na drugem moški. Takrat, ko se moški izkrcajo, se zamajejo temelji ženskega mikrokozmosa. Moški je navsezadnje samo gost, obiskovalec in vendar je njegova samozavest neizmerna: na malem Androsu se na začetku 20. stoletja po njegovi zaslugi živi tako rekoč kot v Angliji, kjer ima večina otoških ladjarjev pisarne in interese. Mala Anglija je tudi ime ladje s katero odpluje v smrt mož otočanke Móshe. Ljubila ga je tudi njena sestra Orsa, a se je njuna mati sama odločila o zakonskih zvezah svojih hčera. V tradicionalnem svetu nezakonita ljubezen nima prihodnosti, in kot pravijo domačinke: ljubezen je kratka, bolečina pa dolga.

[email protected] Igralnica. T: 01 306 27 02.

Zgodba oziroma zgodbe se dogajajo na grškem otoku Androsu ter deloma povsod drugod po svetu, kamor zanese pomorščake s tega otoka. Moški plujejo po svetu, ženske pa ostajajo doma same s svojimi zgodbami, (ne)uslišanimi ljubeznimi, hrepenenjem, ljubosumjem, strastjo ... Mala Anglija je tudi ime ladje s katero odpluje v smrt mož otočanke Móshe.

POVEZANE KNJIGE