Legenda o dobrih ženah

Legenda o dobrih ženah - Geoffrey Chaucer | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Geoffrey Chaucer
DIMENZIJA
4,78 MB
IME DATOTEKE
Legenda o dobrih ženah.pdf
ISBN
9115437877922

OPIS

Kot pripoveduje angleški pesnik Geoffrey Chaucer, avtor znamenitih Canterburyjskih zgodb, v Prologu k Legendi o dobrih ženah, mu naloži to delo sanjska prikazen; z njim naj bi se odkupil za dve pesnitvi, v katerih je opisoval nezveste ženske. Chaucer ali, bolje, njegov prvoosebni pripovedovalec začne marljivo upesnjevati nesrečne življenjske usode junakinj iz klasične antike, vendar mu zgodbe iz pričakovane patetike nenehno uhajajo v komiko in parodijo. Sad njegovega truda je nedokončana (ali deloma izgubljena) pesnitev o desetih ženskah, ki je po besedah literarnih teoretikov najbolj enigmatično delo tega srednjeveškega pisca in nam še danes postavlja vrsto vprašanj.Prevod, opombe in spremna besedila je pripravila Nada Grošelj, letošnja Sovretova nagrajenka.

Issuu company logo ... Zakonca Chrissy Teigen in John Legend sta eden tistih hollywoodskih parov, ki se kljub dolgoletnem razmerju in zakonskem življenju še vedno znajo skupaj zabavati in šaliti. Teigenova je tako delila posnetek svojega soproga, ki je v vinjenem stanju stopil na oder in zapel eno od svojih skladb, ter se o tem v priloženem zapisu tudi pošalila. Variante avtorjevega imena: Grošelj, Nada Marija; Grošelʹ, Nada; Grošelj, Nada-Marija februar - Cankarjeva knjižnica Vrhnika.

Teigenova je tako delila posnetek svojega soproga, ki je v vinjenem stanju stopil na oder in zapel eno od svojih skladb, ter se o tem v priloženem zapisu tudi pošalila. Variante avtorjevega imena: Grošelj, Nada Marija; Grošelʹ, Nada; Grošelj, Nada-Marija februar - Cankarjeva knjižnica Vrhnika. ckv.si.

POVEZANE KNJIGE