Keltove sanje

Keltove sanje - Barbara Pregelj, Mario Vargas Llosa | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Barbara Pregelj, Mario Vargas Llosa
DIMENZIJA
7,55 MB
IME DATOTEKE
Keltove sanje.pdf
ISBN
9048554727816

OPIS

Nobelova nagrada za književnost 2010Prigoda, o kateri beremo v romanu, se začenja v Kongu leta 1903, končuje pa v nekem londonskem zaporu 1916.Govori o življenjski poti legendarnega moža, Irca Rogerja Casementa, junaka in podleža, izdajalca in svobodomiselneža, moralista in amoralneža, čigar večplasten lik je zatonil po njegovi smrti in se znova pojavil.Casement je bil eden prvih Evropejcev, ki so spregovorili o grozotah kolonializma. O njegovih potovanjih v Belgijski Kongo in v južnoameriško Amazonijo obstajata dve izjemni poročili, ki sta ganili družbo njegovega časa. Ti dve potovanji in to, kar je doživel na poti, je Casementa za vedno spremenilo ter ga vzpodbudilo, da se je podal še na eno pot, tokrat intelektualno in državljansko, ki pa je bila zanj še bolj uničujoča.Tokrat se je postavil po robu Angliji, ki jo je občudoval in proti kateri se je začel dejavno boriti na strani irskega nacionalizma. Tudi v zasebnem življenju je bil Roger Casement večplastna oseba: objava odlomkov iz dnevnikov, katerih resničnost ni bila nikoli dokazana, je v zadnjih dneh njegovega življenja razkrila njegove divje spolne dogodivščine, s katerimi si je prislužil zaničevanje številnih rojakov.Keltove sanje popisuje življenjsko dogodivščino, skozi katero se nam tema človeške duše razkrije v svojem bistvu, in zato tudi kot zelo umazana.

2012 poŠtnino plaČa kupec, moŽna je menjava za druge knjige, Barbara Pregelj is the author of Dos mujeres en Praga (3.41 avg rating, 605 ratings, 34 reviews, published 2002), La mano de Fátima (3.92 avg rating, 677... Keglove vaje so izjemno preproste, obenem pa neverjetno koristne. Še posebej pomembno je, da jih izvajate med nosečnostjo in po porodu, saj lahko s tem preprečite urinsko inkontinenco in druge težave, povezane z medeničnim dnom. Roger Casement (1864 - 1916) je bil Irec v službi britanskega kraljestva.

vargas llosa uČila int. 2012 poŠtnino plaČa kupec, moŽna je menjava za druge knjige, Barbara Pregelj is the author of Dos mujeres en Praga (3.41 avg rating, 605 ratings, 34 reviews, published 2002), La mano de Fátima (3.92 avg rating, 677... Keglove vaje so izjemno preproste, obenem pa neverjetno koristne.

POVEZANE KNJIGE