Kar je odnesla reka, kar je odnesel dim

Kar je odnesla reka, kar je odnesel dim - Jani Virk | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jani Virk
DIMENZIJA
12,89 MB
IME DATOTEKE
Kar je odnesla reka, kar je odnesel dim.pdf
ISBN
7157911696666

OPIS

V prvem desetletju 13. stoletja je Wolfram iz Eschenbacha napisal najslavnejše delo nemške srednjeveške književnosti, ep Parzival. V njem je v zgodbo prelil mitološko motiviko kralja Arturja, vitezov okrogle mize in junaka, ki išče sveti gral. V epu izvemo, da izvira Parzivalov rod po očetovi liniji iz Hajdine pri Ptuju, Hajdina daje ime njegovemu staremu očetu Gandinu. Kaj se je pred več kot osemsto leti dogajalo med Ptujem in Rogatcem, ko je na Ptujskem gradu gospodoval znameniti Friderik III., ki bi skoraj zajel še bolj znamenitega angleškega kralja Riharda Levjesrčnega? Ko so ob vazalih različnih cerkvenih in posvetnih vladarjev in njihovih podložnikih področje naseljevali tudi svobodni potomci Karantancev? Kaj je doživel na Štajerskem frankovski pesnik, da je te kraje za vse večne čase prelil v slavni ep?

PDF datoteka (104 kB) 1. TXT datoteka (10 kB) Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Bogataj, Matej (avtor) Jezik.

2012. Težko bi zanikali, da sodita koncepta svetega grala in minnesanga v svet popularne kulture. Naš pisatelj je o iskanju grala pisal tudi sam v romanu Kar je odnesla reka, kar je odnesel dim.

POVEZANE KNJIGE