Kako užaliti, ozmerjati in namigniti v klasični latinščini

Kako užaliti, ozmerjati in namigniti v klasični latinščini - Nikiforos Doxiadis Mardas, Michelle Lovric | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nikiforos Doxiadis Mardas, Michelle Lovric
DIMENZIJA
4,28 MB
IME DATOTEKE
Kako užaliti, ozmerjati in namigniti v klasični latinščini.pdf
ISBN
6892352545900

OPIS

Ta navidez ljubka knjižica žaljivk, zmerljivk, namigov in najrazličnejših zlobnih dovtipov se morda zdi kot otroška slikanica, vendar pozor – knjiga je namenjena odraslim. Avtorja, britanska romanopiska, mladinska pisateljica in avtorica več antologij Michelle Lovric ter poznavalec klasičnih jezikov in kultur Nikiforos Doxiadis Mardas, sta namreč skrbno izbrala besede in besedne zveze, povedi, verze in kitice klasičnih rimskih oziroma latinskih pesnikov in pisateljev, ki so bili v svojih delih tudi šaljivi, predrzni, nesramni, žaljivi, hudobni, opolzki ... Največ sta črpala iz Marcialovih, Katulovih, Plavtovih, Horacijevih in Ciceronovih del. Besedila sta navedla v latinščini in prevodu ter pripisala avtorjevo ime, naslov dela in večinoma tudi mesto citata. Vse to sta »podložila« s simpatičnimi ilustracijami, ki posnemajo antične kipe v najrazličnejših položajih, in razporedila po vsebinskih sklopih – za aseksapilneža, butca, ničvredneža, brezobzirneža ... Knjižica – prvič je izšla leta 1998 – je bila velika uspešnica, saj je bila prodana v več kot 100 000 izvodih.Če vas torej prime, da bi koga užalili, ga ozmerjali ali kaj zlobnega namignili, lahko to naredite v latinščini – PRAEDO AMENTISSIME! SENEX NEQUISSIME! IGNARE! CALVE! OBLATRATRIX! A previdno, kajti tarča vašega gneva je morda že kupila knjižico Kako užaliti, ozmerjati in namigniti v klasični latinščini.

BRANJE kako uŽaliti, ozmerjati in namigniti v klasiČni latinŠČini Prevedel Matej Hriberšek Da, res je, povsem drži: tudi stari Latinci so znali povedati kakšno krepko. Kako užaliti, ozmerjati in namigniti v klasični latinščini Znamka: Naša številka: 639979 Ta navidez ljubka knjižica žaljivk, zmerljivk, namigov in najrazličnejših zlobnih dovtipov se morda zdi kot otroška slikanica, vendar pozor - knjiga je namenjena odraslim. Če vas torej prime, da bi koga užalili, ga ozmerjali ali kaj zlobnega namignili, lahko to naredite ... Kako užaliti, ozmerjati in namigniti v klasični latinščini. Ta navidez ljubka knjižica žaljivk, zmerljivk, namigov in najrazličnejših zlobnih dovtipov se morda zdi kot otroška slikanica, vendar pozor - knjiga je namenjena odraslim. ii kako uŽaliti, ozmerjati in namigniti v klasiČni latinŠČini knjiga stari latinci...,malo drugaČe, zaloŽba modrijan, Kako užaliti, ozmerjati in namigniti v klasični latinščini.

Ta navidez ljubka knjižica žaljivk, zmerljivk, namigov in najrazličnejših zlobnih dovtipov se morda zdi kot otroška slikanica, vendar pozor - knjiga je namenjena odraslim. ii kako uŽaliti, ozmerjati in namigniti v klasiČni latinŠČini knjiga stari latinci...,malo drugaČe, zaloŽba modrijan, Kako užaliti, ozmerjati in namigniti v klasični latinščini. Da, res je, povsem drži: tudi stari Latinci so znali povedati kakšno krepko.

POVEZANE KNJIGE