Kako postanem jogi

Kako postanem jogi - Swami Abhedananda | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Swami Abhedananda
DIMENZIJA
6,15 MB
IME DATOTEKE
Kako postanem jogi.pdf
ISBN
9658344665240

OPIS

Filozofija vedante obravnava različne veje jogijske znanosti. Štiri veje je že podrobno obravnaval Svami Vivekananda v svojih delih Raja joga, Karma joga, Bhakti joga in Jnana joga, a do zdaj ni bilo kratkega, doslednega pregleda celotne znanosti. Pričujoče delo je napisano s tem namenom. V uvodnem poglavju je predstavljeno resnično področje religije in polni pomen izraza »duhovnost«, kot ga razumemo v Indiji. Sledi izčrpna opredelitev izraza "joga", s kratkimi poglavji o vsaki od petih poti, v zvezi s katerimi ga uporabljamo, in pripadajoče vaje. Obsežna razlaga "znanosti dihanja" in njen vpliv na najvišji duhovni razvoj razkrije osnovna fiziološka načela, na katerih temelji celotna vadba joge. Sklepno poglavje z naslovom »Je bil Kristus jogi?« pa razjasni neposredno zvezo med vzvišenimi nauki vedante in religioznimi prepričanji Zahoda. Prizadevali smo si, kolikor je bilo mogoče, da besedilo ne bi vsebovalo strokovnih in sanskrtskih izrazov, zato bi moralo biti enako uporabno za učenca vzhodne misli in za običajnega bralca, ki še ne pozna enega od največjih filozofskih sistemov na svetu.Ob prebiranju tega priročnika bralec spozna značilnosti, namene, cilje ter pravilne načine rabe tako različnih vrst joge (hatha joga, radža joga, karma joga, bhakti joga, džnana joga) in tudi joge kot vede o dihanju. Knjigo »Kako postanem jogi« z veseljem vzame v roke prav vsak, ki prakticira jogo in ki želi svoje poznavanje joge še poglobiti.Pravi jogi gre do vira vse moči in vseh sil, preuči zakone, ki jim vladajo, in se nauči metode, kako jih nadzorovati. Ve, da so različne sile narave le izraz ene univerzalne, žive, inteligentne energije, ki je v sanskrtu imenovana »prana«.Znanost joge pojasnjuje skrivnosti, razkriva vzroke pojavov in opisuje zakone, ki jim vladajo. Pomaga nam razkriti skrivnosti narave in odkriti izvor pojavov, ki jim včasih ljudje pravijo čudežni. Le-te jogiji opisujejo kot manifestacije moči, ki jih pridobimo z dolgotrajno vadbo joge. Te moči niso nadnaravne, temveč so naravne in univerzalne.Želja jogija je, da spozna vse zakone, ki vladajo tem različnim nivojem in preuči vsako manifestacijo sile, bodisi fino ali grobo. Njegovega uma ne zadovolji znanje o enem določenem nivoju bivanja, njegov cilj je razumeti celoto narave.Jogijev cilj je vzpostaviti popolno harmonijo med svojimi vitalnimi in duševnimi funkcijami, preseči zakone, se dvigniti nad vplive okolice, ter postati vladar uma in celotnega organizma. Jogiji trdijo, da človek, ki se ni naučil skrivnosti uravnavanja življenjske energije, in ki ni razvil moči, da jo usmeri tja, kjer je potrebna, ne doseže popolnega obvladovanja samega sebe in svobode, ki jo s tem pridobi. Preden lahko človek nadzoruje to nevidno življenjsko silo, mora vedeti, kje je njen glavni sedež v telesu; mora se naučiti, kje je ustoličen ta nevidni kralj telesnih aktivnosti. Več o tem in še čem pa v tem priročniku.

ali več knjig, potem nimate stroškov poštnine. Pokaže nam, kako naj jo usmerimo; pokaže nam, kako naj jo nadziramo, kako naj z njo ravnamo, kako naj jo uporabimo, kako jó naj osmislimo in s tem pridobimo kar največ lahkó. ...

TUKAJ >>> KAKO JEDNOSTAVNO I UČINKOVITO MEDITIRATI ... Preko 25 godina bavim se jogom i proučavam i prakticiram razne tehnike da postanem opušteniji, zdraviji, sretniji i uspješniji.

POVEZANE KNJIGE