Josip Murn Aleksandrov

Josip Murn Aleksandrov - Janez Mušič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Mušič
DIMENZIJA
8,66 MB
IME DATOTEKE
Josip Murn Aleksandrov.pdf
ISBN
3849973838960

OPIS

Monografija Josip Murn je druga tretja v knjižni zbirki Enega gnezda ptiči, pevci iste pomladi pri Založbi Mladika, v kateri želi avtor Janez Mušič predstaviti mladim vse štiri predstavnike slovenske moderne. Kot prva je izšla knjiga o življenju in delu pesnika Dragotina Ketteja, potem Otona Župančiča in sedaj še knjiga o Josipu Murnu. V pričujoči monografiji za mladino je Mušič iz pisanega in bogatega gradiva izluščil poglavitne poteze pesnikove človeške in duhovne podobe. V svojem delu osvetljuje Murnovo življenjsko pot in nadrobneje govori o njegovem izjemnem, a zelo kratkemustvarjanju. Skozi celotno delo pa se niza izbor najzanimivejših poezij. Pravo pašo za oči predstavljajo številni rokopisi, dokumenti, pesnikove fotografije in umetniške upodobitve, faksimili pisem, podobe krajev, kjer je umetnik živel, in ljudi, s katerimi se je pogosteje družil. Knjiga je namenjena osnovnošolcem, srednješolcem, učiteljem in vsem ljubiteljem Murnovega dela. Je svojevrsten priročnik, ki poskuša literarno osebnost predstaviti na sodoben način in je zato vreden večje pozornosti.

Ljubljana 1967; Kondor, 97]. - Josip Puntar: Ivan ... Dovoljenje: To delo je v javni lasti, ker so avtorske pravice potekle.

marec 1879, Ljubljana, † 18. junij 1901, Ljubljana.

POVEZANE KNJIGE