Intimna zgodovina človeštva

Intimna zgodovina človeštva - Theodore Zeldin | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Theodore Zeldin
DIMENZIJA
5,38 MB
IME DATOTEKE
Intimna zgodovina človeštva.pdf
ISBN
4800723048878

OPIS

Pred nami je knjiga, ki zastavlja vrsto vprašanj, kakršnih od klasičnega zgodo­vinarja ne pričakujemo. Kako smo izumili nove vrste ljubezni? Kako smo postali imuni na osamljenost? Zakaj smo v kuhanju napredovali bolj kot v seksu? Kaj postane mogoče, ko se srečata sorodni duši? Takoj opazimo dvoje: da gre za teme, ki zanimajo tudi tiste, ki jih zgodovina kot suhoparno sosledje dejstev sicer ne. V tej izjemno kratkočasni in razburljivi knjigi je zgodovina ne­ločljivo prepletena s sedanjostjo. Zeldinov pristop je interdisciplinaren, med­naroden, provokativen in informativen. Intimna zgodovina človeštva je knjiga za vsakogar, ki bi rad razumel svojo osebno zgodovino in sedanjost ter morda celo pokukal v prihodnost, kar pa je mogoče samo na ozadju intimne zgodovi­ne celotnega človeštva.

Leave a Reply Cancel Reply. You must be logged in to post a comment.

Oddaja o knjigah, ki so povod za obravnavanje zanimivih tem in izmenjavo mnenj. Zgodovina hrane je, ugotavlja, zgodovina človeštva. Vse se je začelo s poljedelstvom, pravi Standage.

POVEZANE KNJIGE