Farmacevtski terminološki slovar

Farmacevtski terminološki slovar - Aleš Obreza, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Aleš Obreza, ... [et al.]
Farmacevtski terminološki slovar.pdf

Farmacevtski terminološki slovar je prvi razlagalni, normativni in večjezični slovar sodobnega slovenskega farmacevtskega izrazja, v celoti izdelan na podlagi slovenskega gradiva. Vsebuje 5614 slovarskih člankov. Slovar je večdelen: uvodnemu delu sledi slovensko-angleško-latinski slovar, v katerem so iztočnice razložene ali prikazane s kazalko na ustreznejši izraz, navadno tudi z angleškim in latinskim ustreznikom, nato (v knjižni izdaji) sledijo angleško-slovenski in latinsko-slovenski slovar, dodatki in viri, uporabljeni pri izdelavi slovarja. V slovarju je sodobno slovensko farmacevtsko izrazje predstavljeno in ovrednoteno s stališča pogostosti rabe in zvrstne pripadnosti. Iz slovarja je razvidna močna povezanost slovenske farmacije z agencijami in organi v Evropski uniji. Razmeroma natančno je prikazano zakonodajno urejanje farmacije.

Marjeta Humar, Jelka Šmid Korbar, Aleš Obreza. Založba ZRC, 2011 - 371 pages.

izdaja. Ljubljana: Medicinska fakulteta in Zdravniška zbornica Slovenije, 2014 (in reference v ... Slovenski terminološki slovar zdravstvene informatike (arhivska stran) /OK 19.5.20/ Terminološki slovar izrazov v sistemu zdravstvenega varstva (vključen v Evroterm) (vir: Ministrstvo za zdravje) /OK 19.5.20/ slovarček pojmov o zobeh (vir: ZZZS) /OK 10.2.16/ SL-EN slovar gerontologije (vir: Inštitut Antona Trstenjaka) /OK 22.5.15/ Naravoslovje Slovar prav tako ne vsebuje splošnih izrazov s širšega področja biokemije in molekularne biologije.