Farmacevtski terminološki slovar

Farmacevtski terminološki slovar - Aleš Obreza, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleš Obreza, ... [et al.]
DIMENZIJA
10,46 MB
IME DATOTEKE
Farmacevtski terminološki slovar.pdf
ISBN
4700883149845

OPIS

Farmacevtski terminološki slovar je prvi razlagalni, normativni in večjezični slovar sodobnega slovenskega farmacevtskega izrazja, v celoti izdelan na podlagi slovenskega gradiva. Vsebuje 5614 slovarskih člankov. Slovar je večdelen: uvodnemu delu sledi slovensko-angleško-latinski slovar, v katerem so iztočnice razložene ali prikazane s kazalko na ustreznejši izraz, navadno tudi z angleškim in latinskim ustreznikom, nato (v knjižni izdaji) sledijo angleško-slovenski in latinsko-slovenski slovar, dodatki in viri, uporabljeni pri izdelavi slovarja. V slovarju je sodobno slovensko farmacevtsko izrazje predstavljeno in ovrednoteno s stališča pogostosti rabe in zvrstne pripadnosti. Iz slovarja je razvidna močna povezanost slovenske farmacije z agencijami in organi v Evropski uniji. Razmeroma natančno je prikazano zakonodajno urejanje farmacije.

Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Slovenski farmacevtski terminološki slovar, ki je v fazi nastajanja, bo pokril vsa bistvena področja farmacije, med njimi tudi področje pomožnih snovi. Zaradi nenehnega razvoja farmacevtske znanosti, dinaminosti farmacevtske industrije in specifičnih potreb č končnega uporabnika se uporablja veliko število pomožnih snovi.

Marjeta Humar, Jelka Šmid Korbar, Aleš Obreza. Založba ZRC, 2011 - 371 strani.

POVEZANE KNJIGE