Drevesa in grmi Jadrana

Drevesa in grmi Jadrana - Robert Brus | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Brus
DIMENZIJA
10,88 MB
IME DATOTEKE
Drevesa in grmi Jadrana.pdf
ISBN
4337515266068

OPIS

Drevesa in grmi Jadrana so prva knjiga pri nas, v kateri je predstavljeno izjemno bogastvo drevesnih in grmovnih vrst vse vzhodne jadranske obale od Trsta prek Slovenije, Hrvaške z Istro, Kvarnerjem, Dalmacijo in otoki pa vse do Črne gore. V njej je predstavljenih 126, s krajšimi omembami ali fotografijami pa skoraj 200 domačih in tujih, pogosto malo znanih vrst toplih obmorskih predelov. Več kot 900 fotografij prikazuje drevesa na zanje značilnih, pogosto prepoznavnih nahajališčih v naravi ali mestih vzdolž vse jadranske obale, slike značilnih podrobnosti pa omogočajo lahko prepoznavanje vrst. Posebnost knjige so zbrane različne zanimivosti v zvezi s posamezno vrsto, za vsako so dodani doslej najbolj izčrpni podatki o njeni razširjenosti ob Jadranu.Knjiga ni namenjena samo strokovnjakom, ampak vsem, ki imajo radi drevesa, rastline, naravo in Jadran. Med potepanjem ali dopustovanjem ob Jadranu bo uporabna kot priročnik za prepoznavanje lesnatih rastlin, ves čas pa kot izčrpen vir informacij o vsaki vrsti.

Redna cena: 12,50 € Vodnik po naravi, ki predstavi več kot 170 evropskih vrst dreves in grmovnic. Splošnemu opisu drevesa, načinu razmnoževanja, njegovi razširjenosti in uporabnosti so za primerjavo dodane še podobne vrste in bogato slikovno gradivo. Predavatelj in raziskovalec na Biotehniški fakulteti je tudi avtor pred kratkim izdane monografije Drevesa in grmi Jadrana (Modrijan, 2012) in s to knjigo lepo zaokroža temeljno ... Drevesa so rastline, ki najbolj zaznamujejo gozd.

Več kot devetsto fotografij prikazuje drevesa na zanje značilnih, pogosto prepoznavnih nahajališčih v naravi ali mestih vzdolž vse jadranske ... Drevesa in grmi. Priročnik za odkrivanje in določanje najpomembnejših vrst dreves in grmov.

POVEZANE KNJIGE