Žvižgavke

Žvižgavke - A. S. Byatt | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
A. S. Byatt
DIMENZIJA
4,96 MB
IME DATOTEKE
Žvižgavke.pdf
ISBN
7303978009625

OPIS

Žvižgavke (A Whistling Woman, 2002) so nenavadna epopeja o doslej zadnjem poskusu revolucioniranja življenja - ob koncu šestdesetih let 20. stoletja. Niso apologija, prej prefinjen napad na antiintelektualizem, novodobni spiritualizem in prevlado instantne vizualne kulture, na tiste atribute domnevnega prevrata torej, ki so si zagotovili dolgotrajno zmago. Nismo prav veliko napredovali, nam pravi A. S. Byatt, ki je v slovenščini kljub nagradi Booker in drugim presežnikom še nismo brali. In tudi na vračajoča se vprašanja njenih žensk – osvobojenih in zaljubljenih – še nismo odgovorili.

Niso apologija, prej prefinjen napad na antiintelektualizem, novodobni spiritualizem in prevlado instantne vizualne kulture, na tiste atribute domnevnega prevrata torej, ki so si zagotovili ... Žvižgovke (znanstveno ime Leptodactylidae) so raznolika družina brezrepih dvoživk iz podreda Neobatrachia.Družina obsega okrog 50 rodov, med katerimi je tudi najobsežnejši rod vretenčarjev Eleutherodactylus s čez 700 vrstami. Skupaj je bilo opisanih okrog 1100 vrst živžgovk, med katerimi jih večina živi v Srednji in Južni Ameriki.Družino imajo pogosto za parafiletsko, saj imajo ... Žvižgavke: pol ptiči pol ženske Če se je Frederica zmožna izviti iz oklepa ozkosrčnosti in staromodnosti, če se že pretvarja, da ima možnost izbire, je Jacqueline Winwar,­ mlada znanstvenica, ki raziskovalne sile vlaga v proučevanje populacijske genetike in biološke raznolikosti bitij, »ki so ustrežljivo nosila svojo zgodovino ... Knjigarna - spletna knjigarna Doria nudi knjige, ilustracije, slike, in darilni program > Obračamo liste, odkrivamo nove strani in svetove ...

V 13. stoletju so zaradi potreb solinarstva začeli zasipavati morje in otok Koper postopoma združili s kopnim. Hvala, ker ste se odločili za uporabo Žvižgavke! Vse prejete podatke obdelujemo izključno z namenom odkrivanja in preiskovanja zlorab pri organizacijah naših naročnikov.

POVEZANE KNJIGE