Samospoznanje

Samospoznanje - Nikolaj Aleksandrovič Berdjajev | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nikolaj Aleksandrovič Berdjajev
DIMENZIJA
4,87 MB
IME DATOTEKE
Samospoznanje.pdf
ISBN
9546850956923

OPIS

Ime Nikolaja Aleksandroviča Berdjajeva – uglednega ruskega misleca, glasnika filozofije osebnosti in svobode – ni vpisano samo v zgodovino ruske, marveč tudi svetovne kulture.Samospoznanje je eno od poslednjih stvaritev Berdjajeva, svojevrsten povzetek njegove filozofske dediščine. V Eseju filozofske avtobiografije – tako je Berdjajev opredelil zvrst svoje knjige – se kot osnovne teme pojavljajo osebnost in čas, osebnost in njena epoha, osebnost in njena duhovna svoboda. Po obsegu in količini obravnavane tematike izredno obširna knjiga je edinstven dokument iz prve roke, ki povzema tok avtorjevega nemirnega življenja, zasnovana pa je kot integrativno-mozaični prikaz razvoja njegovega filozofskega življenjskega nazora. To delo enega najostrejših in najradikalnejših ruskih mislecev ni le filozofsko branje, temveč tudi zgodovinski dokument z avtentičnim pričevanjem pisca o dogodkih in osebnostih njegovega časa, hkrati pa prinaša tudi opis in oceno družbenih in političnih dogodkov polpretekle ruske in evropske zgodovine. O avtorju Nikolaj Aleksandrovič Berdjajev (1874–1948) je bil ruski filozof in religiozni mislec. Ko je v začetku 20. stoletja spremenil svoj marksistični in materialistični nazor ter se usmeril v duhovnost in religioznost, se je ob svojih izjemnih filozofskih razmišljanjih ter najostrejših in najradikalnejših krščanskih pogledih uveljavil kot ugleden glasnik filozofije osebnosti in svobode, ki je bila vseskozi izvor njegovega razmišljanja, nemira in iskanja. Po izgnanstvu iz komunistične Rusije je do smrti živel in ustvarjal v Parizu. Njegovo ime ni vpisano samo v zgodovino ruske, marveč tudi svetovne kulture.

ivan platovnjak dj Povežite razum, telo in duha ter postanite prisotni tukaj in zdaj! Poglej več>> Tarot opis napovedi Samozavedanje . Tarot postavitev »Samozavedanje« je odličen vpogled v to, kdo ste, saj predstavlja temelj, ki vas povezuje z zemljo in nebom. Samospoznanje : esej filozofske avtobiografije; Samopoznanie.

To lahko za nekoga nekaj pomeni za nekoga pa nič. Meni osebno to zelo veliko pomeni in vsakomur, ki mu uspe najti to "pot" bo ta internetna stran (vsaj upam) veliko doprinesla. samospoznanje.si - Spoznaj, sprejmi, razumi in spusti.

POVEZANE KNJIGE