Provinca. Mrak

Provinca. Mrak - Gašper Bivšek | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gašper Bivšek
DIMENZIJA
9,73 MB
IME DATOTEKE
Provinca. Mrak.pdf
ISBN
1236828978912

OPIS

Druga pesniška zbirka Gašperja Bivška »Provinca. Mrak« je razdeljena na dva dela, ki se členita na razne podcikle (Tihožitja, Podrast, Gozdovi, Lesuni, Arhaik, Posvečene pesmi itd.). A kakor cikli niso nekaj enotnega in zaključenega, tudi posamezne pesmi ne tematizirajo znane vsebine, temveč pomenijo pesniško utemeljitev poetične ekspresivnosti. Slednja je vsebovana v pesnikovem pojmovanju živega in mrtvega življenja narave. Pesmi Gašperja Bivška, ki ponujajo novo sozvočje človekovega samoizraza ter naravnega reda, z opevanjem prirodne resničnosti vanjo tudi segajo: »Jeseni v jeseni,//ko veter zaveje skoz njihove veje«.

ob 18h v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika v Ravnah na Koroškem.

Prva dama Melania Trump - kot je bila : razkritje neznanih zgodb in mladostnih fotografij - Nino MIHALEK. Pro-Mak d.o.o. - Nudimo vam okrasne posode, dekorativne in dišeče sveče, ves darilni program in vse za okrasitev novoletne jelke. V novi knjižni beri Beletrine Študentske založbe tokrat prevladuje poezija.

POVEZANE KNJIGE