Očiščenje

Očiščenje - Sofi Oksanen | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sofi Oksanen
DIMENZIJA
5,97 MB
IME DATOTEKE
Očiščenje.pdf
ISBN
6857028094748

OPIS

Očiščenje je roman, ki osvetljuje sence, ki sta jih v Estoniji pustili Sovjetska zveza in kasneje Rusija. Kako zgodovina vpliva na nacionalni razvoj in tudi na čisto osebne življenjske odločitve in stanje duha? Avtorica pripoveduje zgodbo dveh žensk različnih generacij, Aliide Truu, starejše Estonke, katere roke so umazane od komunističnih zločinov, in Zare, mlade ruske žrtve trgovine z belim blagom, ki se je uspela rešiti iz krempljev svojih mučiteljev in se je zatekla na Aliidin podeželski dom.Bolj ko se Aliida in Zara zbližujeta, bolj se odkrivajo povezave med njima in na dan pride tragična družinska drama, ki se je odvijala v letih najhujšega Sovjetskega zatiranja in ki osvetljuje žensko izkušnjo izgube svobode in ceno preživetja v represivnem sistemu.Očiščenje je napet, pretresljiv in razkrivajoč roman in hkrati najboljše delo mlade Sofi Oksanen."Sofi Oksanen upodablja Aliidine in Zarine spomine z nervoznim in vedno bolj zgoščenim ritmom, tako z realistično kot s poetično intenzivnostjo. Rojena leta 1977 estonski materi in finskemu očetu, Sofi Oksanen preseže pol stoletja tragedije z veliko silo, hladno jezo in kruto ironijo." Journal du Dimanche (Francija)"Ta roman je hkrati trd in lep; nemogoče ga je odložiti, ker na izjemen način opisuje laž in strah." Livres Hebdo (Francija)"Neverjetno močan roman ... Oksanenova opisuje najbolj grozljive in neusmiljene podrobnosti. Je tudi izjemno spretna pri gradnji dramatične strukture. Zares brutalen roman: brutalno napet, brutalno mesen in razkrivajoč brutalnost v večjih in manjših igricah, ki se jih igramo." NRK (Norveška)

eksorcizem, - odstranitev urokov in ostalih negativizmov, ki jih s svojimi misli, besedami in dejanji povzročajo drugi, 3 koraki za hitro očiščenje sinusov. L.

Med igralci bo tudi Leven Rambin, ki se je spomnimo po seriji Pravi detektiv, igrala pa je tudi v priljubljeni seriji Ugrabljeni ob boku Chrisa Notha. očiščenje prevod v slovarju slovenščina - italijanščina na Glosbe, online slovar, brezplačno. Brskanje milions besede in besedne zveze v vseh jezikih. Stanovanje v historičnem jedru Maribora razkriva konstrukcijsko lepoto mestnih stavb, grajenih ob koncu 19.

POVEZANE KNJIGE