Iz zemlje in sanj

Iz zemlje in sanj - Marko Sosič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Sosič
DIMENZIJA
4,74 MB
IME DATOTEKE
Iz zemlje in sanj.pdf
ISBN
4627946677390

OPIS

Iz zemlje in sanj je zbirka zgodb z izjemno izpovedno močjo, ki varno prenese svoj dragoceni, krhki tovor. V enajstih tesnobnih minimalističnih slikah avtor subtilno izpiše zakone dialektike varuha in varovanca. Starci varujejo otroke, da bi otroci obvarovali starce, moški varujejo ženske in ženske moške, ker po sredi življenja vedno zevajo usodno privlačna brezna, mi pa ne smemo izgubiti drugih, ker je to vse, kar imamo. Vstopanje v druge je v Iz zemlje in sanj, zdi se, angelsko. Vendar to ni (jančarjevski) nevtralni temni angel usode, ki zgolj zastopa prisotnost tega, kar presega posameznikovo moč. Angel Iz zemlje in sanj se, četudi s polomljenimi krili, trudi ostati otroški angel varuh; preveč brez moči, preveč utrujen, da bi zares obvaroval, toda samo tako, da poskuša varovati druge, tudi sam obvarovan, tudi sam rešen.

Ograjeni in omejeni se bomo med seboj pobili do konca. ... Zbirka kratkih zgod Iz zemlje in sanj je bila nominirana za najboljšo knjigo leta ter uvrščena v ožji izbor za nagrado Fabula 2012.

A; B; C, Č; D; E; F; G; H; I; J; K; L; M; N; O; P; R; S, Š; T; U; V; Z, Ž Iz zemlje in sanj je zbirka zgodb z izjemno izpovedno močjo, ki varno prenese svoj dragoceni, krhki tovor. V enajstih tesnobnih minimalističnih slikah avtor subtilno izpiše zakone dialektike varuha in varovanca.

POVEZANE KNJIGE