Zlata ptica

Zlata ptica - France Bevk, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
France Bevk, ... [et al.]
DIMENZIJA
10,48 MB
IME DATOTEKE
Zlata ptica.pdf
ISBN
2418811262981

OPIS

Ančka Gošnik Godec je s svojimi likovnimi upodobitvami zaznamovala sleherno otroštvo in mladost na Slovenskem, pa naj gre zanajvečkrat ponatiskovano Muco copatarico Ele Peroci, slovenske in tuje ljudske pravljice (Tri botre lisičice, Zlata ptica, Povodni mož,zbirke Pravljice, Zverinice iz Rezije, Babica pripoveduje, Mamka bršljanka in Lonček, kuhaj) ali za novejša dela, kot so Lučka RegratGregorja Strniše, Zelišča male čarovnice Polonce Kovač in Iščemo hišico Anje Štefan. Vse te neminljive podobe so zdaj zbrane v tejrazkošni knjigi.»Delaš in si misliš, da tja do enih ponoči končaš – pa je ura pol treh, ko greš spat, ker ne moreš več. Drugo jutro gledaš: Ja, saj je še kar, no – in delaš naprej, delaš spet cel dan. Pa malo to, pa še to, pa tukaj gor, ker je ravno lučka. Potem pa enkrat rečeš: No, tako, zdaj je pa gotovo. In sam ne veš zakaj.«Ančka Gošnik Godec»V umetniških delih Ančke Gošnik Godec je skrita neizmerna moč, ki greje, hrani, traja in ostaja.«Anja Štefan

napisali France Bevk Janez Bitenc Kristina Brenkova Rupko Godec Igo Gruden Branka Jurca Srečko Kosovel Polonca Kovač Neža Maurer Tone Pavček Ela Peroci ... by zlata.pticka8 ur ago. Če rečem, da so še boljši kot izgledajo sem povedala vse.

Vzgojitelji se ... Zlata ptica (uprizoritveni koncept) Bliža se premiera uprizoritve Zlata ptica (15. maj 2014 v Lutkovnem gledališču Maribor) in iz ... Knjižno zbirko z naslovom Zlata ptica je začela izdajati Mladinska knjiga leta 1956, namen je izdajanje zbirke najlepših pravljice in pripovedk iz svetovne književnosti.

POVEZANE KNJIGE