Zakon

Zakon - Frédéric Bastiat | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frédéric Bastiat
DIMENZIJA
4,5 MB
IME DATOTEKE
Zakon.pdf
ISBN
1516367050015

OPIS

Frédéric Bastiat (1801-1850) je sredi 19. stoletja postal eden vodilnih zagovornikov svobodnega trga in svobodnega podjetništva. Teoretik klasične liberalne politične ekonomije in izbranec različnih francoskih političnih teles je nasprotoval tako protekcionizmu kot vzhajajočim idejam socializma.Knjiga govori o idealnem svetu, kjer se zakon oziroma pravni red uporablja za to, da varuje svobodo, življenje in lastninsko pravico, kjer se ljudje zavedajo, da imajo poleg pravic tudi odgovornost in po drugi strani o svetu, v katerem se pravo izrablja za pohlep, lažno dobrodelnost in paternalizem države ter za zmanjšanje svobode ter ustvarjalnosti ljudi.Eno od sedmih glavnih Bastianovih načel pravi:Zakon je naše zadnje pribežališče – osnovni varuh naše svobode in temelj, na katerem stoji vsa družba. Kadar pa je v službi birokratov zlorabljen, se sprevrže v »uzakonjeno plenjenje« in ogroža vso našo prihodnost.

februarja 2011.. Zakon opredeljuje prostovoljstvo kot družbeno koristno brezplačno delo, prostovoljci pa bodo o pridobljenem znanju prejeli potrdilo. Zakon o vodah / So vodi, kakršna nam zdaj teče iz pip, šteti dnevi? Spremembe, ki jih po skrajšanem postopku predlaga vlada, bodo vodne vire in pitno vodo po mnenju nevladnikov ogrozili »zaradi parcialnih ekonomskih koristi«. Zakon privlačnosti je najmočnejši in najmogočnejši zakon v vesolju, v vsemu kar je, kar je bilo in kar kdajkoli bo.

člen V Zakonu o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 (Uradni list RS, št. 174/20) se za 48.

POVEZANE KNJIGE